Dr. Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi ve oğlu İstanbul’a geldi

Yıllardır hukuksuz bir şekilde ABD zindanlarında tutulan Pakistanlı bilim insanı Dr. Afiye Sıddıki’nin oğlu Ahmet ile kız kardeşi Fevziye Sıddıki İstanbul’a geldi.

Dr. Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi ve oğlu İstanbul’a geldi
Dr. Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi ve oğlu İstanbul’a geldi
GİRİŞ 22.03.2021 09:58 GÜNCELLEME 22.03.2021 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir dizi temaslarda bulunmak için İstanbul’a gelen Fevziye Sıddıki ile Ahmed Sıddıki’yi, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Meryem Kiraz, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve İstanbul Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş ile İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Elibüyük karşıladı.

“KAMUOYUNUN HASSASİYETLE SAHİP ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ”

Konuya ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Geçtiğimiz günlerde Dr. Afiye Sıddıki’nin durumunu gündeme taşımak için uluslararası katılımın da olduğu bir panel düzenlemiştik. Bu panel hem Türkiye’de hem de yurt dışında takip edildi. Şimdi de Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi ve oğlunu İstanbul’umuzda ağırlayacağız. Amacımız Afiye Sıddıki’nin özgürlüğüne kavuşması. Bu doğrultuda günler öncesinden insan hakları kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve yazarlardan oluşan geniş bir ziyaret listesi hazırladık. Kamuoyunun bu olayı duyduğunda hassasiyetle sahip çıkacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE VE PAKİSTAN HÜKÜMETLERİNE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Dr. Afiye Sıddıki’nin hiçbir suçu olmamasına rağmen ABD zindanlarında işkence ve baskı gördüğüne değinen Elibüyük,  “Türkiye kamuoyunun bu olay karşısında sessiz kalamayacağını biliyoruz. Ancak yeteri kadar duyurulamadığını düşünüyoruz. Bunun için medyamızın insan haklarına saygılı gazetecilerinden, yazarlarından bu konuda destek bekliyoruz. Biz HÜDA PAR olarak mazlumun kimliğine bakmayız. Genel Merkezimizin gündem değerlendirmelerinden Afiye Sıddıki’nin özgürlüğü için Türkiye ve Pakistan hükümetlerine önemli görevler düştüğü zikredilmişti. Eğer kamuoyu oluşturulursa ve ABD’ye baskı yapılırsa Afiye Sıddıki’nin oğlu Ahmed’e kavuşacağına inanıyoruz.” dedi.

YORUMLAR 1
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük cani ülkesi Amerika birleşik devletleri yani israil'dir, beraberler zaten. Dünyada en çok esir, tutsak ilim bilim teknoloji adamları Amerika'da. Endülüs ve Osmanlı dan çaldıkları ile saltanat elde ettiler. Yetmedi isgal ettikleri ülkelerin ilim adamlarını devşirdiler. Yetmedi zorla projeler çaldılar. Allah'ımız cc Müslüman Pakistanlı kardeşlerimize yardım etsin inşaAllah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"