Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Yasak ve tedbirler geri gelecek mi?

Kabine toplantısının yapılacağı tarih, normalleştirme çalışmaları kapsamında gündeme geldi. Son gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut uygulamaların devam edeceğini ve gidişata bakılacağını ifade etmişti. Vaka sayılarında yaşanan artış sonrası Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta sorularının yanıtı merak ediliyor. Yasaklarla ilgili son karar toplantıdan çıkacak…

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?  Yasak ve tedbirler geri gelecek mi?
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Yasak ve tedbirler geri gelecek mi?
GİRİŞ 24.03.2021 09:44 GÜNCELLEME 24.03.2021 09:44

Kabine toplantısı ne zaman? Son yapılan Bakanlar Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşları yasak ve tedbirlere uymaya  davet etti. Son günlerde günlük koronavirüs tablosunda yaşanan artış kısıtlamaların habercisi niteliğinde. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk haritasına göre illerde yeni kararlar alınması bekleniyor.  Bilim Kurulu’nun bu hafta Çarşamba günü toplanması beklenirken buradan çıkacak tavsiyeler ve değerlendirmeler Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Düşük, orta ve yüksek riskli illerde kafe, restoran, kahvehane, kıraathane ve diğer yeme içme yerleri açıldı. Cumartesi günü çok yüksek riskli iller dışında sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. İşte gündeme dair merak edilen tüm soruların yanıtları…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında ve Bakanların katılımıyla yapılacak toplantının tarihi henüz net olarak belirlenmedi. Bilim Kurulu toplantısının yapılmasının ardından Kabine toplantısının tarihinin açıklanması bekleniyor. 

Geçtiğimiz Kabine toplantısında alınan yeni kararların sağlıklı bir şekilde takibinin yapılması ve etkilerinin gözlemlenmesi için en az 10 ile 15 gün süre gerekiyor. Yeni toplantının bütün bu gelişmeler göz önünde bulundurularak 25-30 Mart tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 EN ÇOK VE AN AZ VAKA GÖRÜLEN İLLER BELLİ OLDU!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son haftada 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok ve en az olan illeri açıkladı. Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul ve Erzincan en fazla vaka görülen iller olurken Sinop, Gümüşhane, Mersin, Kırıkkale ve Burdur en çok azalan iller oldu.

ARTIŞ OLAN İLLER

AZALAN İLLER

KAFE VE RESTORANLAR KAPANACAK MI?

Kafe, restoran, kahvehane, lokanta gibi işletmeler faaliyetlerini sürdürüyor. Yeme içme yerleriyle ilgili yapılacak düzenleme Kabine toplantısının ardından netlik kazanacak. İşte mevcut çalışma şartları;

Normalleştirme çalışmaları kapsamında kafe, restoran ve  kahvehane gibi mekanlar düşük, orta, yüksek riskli illerde saat 07.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Yeme-içme yerlerinde sosyal mesafe, maske kullanma kurallarına dikkat edilirken yüzde 50 kapasite ile hizmet veriliyor.

Restoranlar 19.00-21.00 saatleri arasında ise paket servis ve gel-al şeklinde faaliyet gösteriyor.

21.00 ile 24.00 saatleri arasında mekanlar sadece paket servis olarak hizmet veriyor.

Çok yüksek riskli illerde ise yeme-içme yerleri saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında paket servis veya gel-al şeklinde çalışıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?