Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor: Kabine değişikliği yapılacak mı?

AK Parti’de gözler bugün gerçekleştirilecek 7. olağan büyük kongrede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 2023 seçim manifestosunu açıklayacak ve kabinede köklü değişikliğe gidecek. Peki kabineden hangi isimler gidecek?

Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor: Kabine değişikliği yapılacak mı?
Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor: Kabine değişikliği yapılacak mı?
GİRİŞ 24.03.2021 11:48 GÜNCELLEME 24.03.2021 11:56

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin seçim manifestosunu açıklıyor. 1.560 delege yeni yöneticilerin belirlenmesi için oy kullanacak. Salon çevresinde toplanan partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üye sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye'yi dünyada bunu başarabilen bir siyasi parti yok" dedi. Erdoğan, sözlerine "75 kişilik bir Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile yola devam edeceğiz. Ayrıca yedek diye bir ifade var. O da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişiyle beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi" şeklinde devam etti. 

KONGREDE ALINACAK KARARLAR

  • Kongre'nin teması, Türkiye için güven ve istikrar.

  • Bin 560 delege, yeni yönetim için oy kullanacak.

  • MKYK üyelerinin sayılarının artması bekleniyor.

  • 2023'ün yol haritası yeni dönemin kodları netleşecek.

  • Kongrede parti tüzüğünün de değişmesi bekleniyor.

  • Erdoğan konuşmasında Cumhur İttifakı vurgusu da yapacak.

  • Kongreye MHP başta olmak üzere 11 parti davet edildi.

KABİNE DEĞİŞECEK Mİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yapılan açıklamada ‘’Cumhurbaşkanı kabinede yeni bir düzenlemeye gidecektir’’ dedi. 

TÜRKİYE İÇİN GÜVEN İSTİKRAR

AK Parti'den, büyük kongre için 11 siyasi partiye davetiye gönderildi. Kongrenin sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olarak belirlendi.

Salgın nedeniyle kongreye, yurt dışından konuk çağırılmazken, kısıtlı sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ile gazi ve şehit yakınları davet edildi.

PARTİLİLER ANKARA SPOR SALONUNDA

Kongre dolayısıyla partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren salonun önünde toplandı. Salon çevresi, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer, güvenlik noktalarında detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alınmaya başlandı.

Salona giremeyen partililerin de kongreyi takip edebilmeleri için dışarıya dev ekranlar kuruldu. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

Genel başkan vekili sayısı 2'ye çıkarılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını söyledi.

Erdoğan, salon dışında bekleyen partililere seslendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongresi’ne katılmak için geldiği Ankara Spor Salonu'nda dışarıda bekleyen partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Sizleri, böyle anlamlı bir buluşmada özelliklede kar yağışının tüm mikropları temizlediği bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra 7. olağan büyük kongremizi yapacağız.

"Üye sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı"

Hamdolsun, şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye'yi dünyada böyle bir siyasi parti yok. Hamdolsun, 1 milyonu aşkın genç üyesiyle yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında da ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok.

"75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz"

Artık önümüzde 2023 var. 2023'e hazır mıyız? 2023'e hamdolsun şimdi bugün yapacağımız tüzük tadilatı ile 50 kişilik bir Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) değil şimdi 75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz. Ayrıca, yedek diye bir ifade var o da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişi ile beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar