Cumhuriyet Savcısı, doğum günü kutlamasında başından vuruldu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım (28), evinde arkadaş grubu ile doğum günü kutladığı sırada silahla başından vurularak yaralandı.

Cumhuriyet Savcısı, doğum günü kutlamasında başından vuruldu
Cumhuriyet Savcısı, doğum günü kutlamasında başından vuruldu
GİRİŞ 25.03.2021 11:00 GÜNCELLEME 25.03.2021 12:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Olay, dün gece saatlerinde Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın yalnız oturduğu Bahçelievler Mahallesi Yazıcıoğlu Caddesindeki evinde meydana geldi.

Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım, iddiaya göre evde aralarında kamu personellerinin bulunduğu arkadaş grubu ile doğum günü kutladığı sırada başından tabanca ile vuruldu. Yaralanan Salkım, arkadaşlarının haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılarak, ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cumhuriyet Savcısı Salkım, buradaki ilk müdahalesinden sonra da Yozgat Bozok Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat edilerek tedaviye alınan Özlem Salkım'ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Özlem Salkım'ın vurulmasıyla ilgili soruşturma başlatırken, polis olayın meydana geldiği evde inceleme yaptı. Evde bulunanlar ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Savcı Özlem Salkım'ın yaralanmasıyla ilgili resmi açıklama da Yozgat Adliyesi'nden yapıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde: 

"Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde Cumhuriyet Savcısı Ö.S.’nin silahla yaralanması olayıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Doğum günü kutlaması sırasında Ö.S.’nin silahla yaralanması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak evde misafir olarak bulunan 4 kamu görevlisi gözaltına alınmıştır.

Şüpheliler alınan ifadelerinde, Ö.S.’nin evdeki A.M’ye ait silahla oynarken silahın ateş alması sonucu yaralandığını belirtmişlerdir.

Olay yerinin detaylı incelemesi uzman ekiplerce yapılarak olayda kullanılan silah, mermi çekirdeği ve kovan ile şüphelilere ait eşyalara delil amaçlı el konulmuş olay yeri muhafaza altına alınmıştır.

Hayati tehlikesi bulunan yaralı Ö.S’nin tedavisi devam etmekte olup, soruşturma Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığımızca tüm yönleriyle ve titizlikle devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Salkım'ın, Ankara’da stajını tamamladıktan sonra 2019 yaz kararnamesiyle Yozgat'ın Sorgun ilçesine atandığı öğrenildi.

YORUMLAR 13
  • Ramazan Salkım 1 yıl önce Şikayet Et
    Canik marka Silah sahibi sanık A.Mert olay günü kızımız vurulduktan sonra sol elini montunun içerisine sokup ne kaçırmak istedi,olay yerinden kaçarak uzaklaşan,olaydan birgün sonra İçişleri Bakanlığı Yakalama ve Gözaltına Alma Tutanağı Kasden Öldürmeye Teşebbüs suçuyla gözaltına alina. Sanık A.Mert,sanık M.Sabun,şüpheli H.Atilla,şüpheli H..Bekir Kumbetli'nin el svap atış artığı izi örneğinin alındığı. tarih ve saat açıklamayanlar katile yardım ve yataklık edenlerin açığa çıkması için mi aciklamamaktadurlar.
    Cevapla
  • hacker 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlara korona yasağı yok galiba
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    yazık ya bu kadar dikkatsizlik olur mu. inşallah savcımız kurtulur. geçmiş olsun.
    Cevapla
  • alican 3 yıl önce Şikayet Et
    Liyakat liyakat diye ortalığı inletenler. Liyakati sadece Matematik zekadan ibaret olduğuna dair algı yapıyorlar. Yani sınavları kazacak zeka varsa en liyakatli sensin deniyor. Oysa savcılık, hakimlik, kaymakamlık gibi mesleklerde psikolojik testlerde yapılmalı. Ayrıca genel kültür vs. olmalı.. Osmanlının yükselme devrinde Enderun'a böyle aday seçilirdi. Osmanlının gerileme devrinde ise terk edilmeye başlandı ve sonuç olumsuz oldu.
    Cevapla
  • Itır 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kim vurduya gitti gibi geldi bana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır