BioNTech aşısı ilk öğretmenlere uygulanacak

Türkiye’ye ulaşan 1 milyon 500 bin Pfizer-BioNTech aşısı öncelikli olarak öğretmenlere uygulanacak.

GİRİŞ 26.03.2021 08:47 GÜNCELLEME 26.03.2021 09:02
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, gece yarısı itibarıyla toplam 14 milyon 393 bin 682 kişinin aşılandığını açıkladı. Bu kişilerin 8 milyon 184 bin 924’ü birinci dozu, 6 milyon 208 bin 758’i ise ikinci dozu vuruldu. Bir süredir yavaş giden aşılama nedeniyle eleştirilen Bakanlık, Türkiye’ye ulaşan 1 milyon 500 bin Pfizer-BioNTech aşısı ve peyderpey gelmeye devam eden Çin aşısı ile aşılamaları hızlandıracak.
 

Bakan Koca'dan son dakika açıklaması: Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak


ÖĞRETMEN, ASKER, POLİS...

Gelen her aşı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’na sevk ediliyor ve bu aşıların 14 gün süren analiz süreçleri başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, BioNTech aşısının geçen hafta 5 bin 800 doz test edilmek (güvenlik testi) üzere Türkiye’ye geldiğini, bir hafta sonra ise birer gün arayla 750 bin ve 700 bin olmak üzere 1.5 milyon doz kullanıma hazır aşı getirildiğini açıklamıştı. Aşı uygulanacak gruplarda öğretmenler, asker, polis, kritik görevlerde çalışanlar, zabıta, Adalet Bakanlığı çalışanları bulunuyor. 2’nci aşama A grubu olan bu kişilerin aşılanmasına yavaş yavaş başlanacağı öğrenildi. 60-64 yaş, yani 2’nci aşama B grubu aşılama da önümüzdeki haftalarda başlayacak.

Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar


İLK KEZ TÜRKİYE’DE

ABD’li Pfizer ile başında Türk bilim insanı Uğur Şahin’in olduğu Alman BioNTech ortaklığında geliştirilen aşı, Türkiye’de ilk defa kullanılacak. Aşı, saklama koşulları uygun olan merkezlerde (-70 saklama olanağı olan) uygulanacak. Aşılama, Çin aşısında olduğu gibi, iki doz şeklinde 28 gün arayla yapılacak.

Hürriyet

YORUMLAR 43
  • vatan sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    bili co kuyuya bir taş attı dünya bu taşı çıkartamıyor,,dünya bir yalandemi rüzgarına kapılmış gidiyor, üstelik buna doktorlarda çanak tutuyor örneğin bilim kurulu üyeleri
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kendi aşısını kendi bile kullanmıyor. Pahalıya Alman aşısı satıp kendileri ucuza İngilizlerden alıyorlar.
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar bos insanlar var ya, Almanya ingiliz asisini yapmiyor durdurdu.
    Cevapla
  • Ahmet Aşcı 3 yıl önce Şikayet Et
    62 yaşında 4 kronik hastalığı olan bir şahısım. Bu işin adaleti 65 64 63 62 61 ..... diye gitmesi gerekmez mi. Aşı alman olsun Çin olsun farkeder mi.İzliyoruz olanları.
    Cevapla
  • Zekeriya 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bir dünyada yasiyoruz? Almanya bile kendi ilacini pahali diye disariya satiyor ama almanya daki halka igne yok. Insanlarin ölümüne neden astra zenekayi kendi milletine reva görüyor. Bir de kendi halkini zorluyor o igneye. Demokrasi denen bir sey de yok artik, dünyanin hic bir yerinde. Her sey yasklaniyor tüm dünyada.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bill Gate ve çetesine nasıl güveniyorsunuz bu kadar hayret
    Cevapla
  • Doctor who 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorma abi ya anlamış değilim
    Cevapla
  • Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Eminim ki en başta aşı olacaklar aşı karşıtı gibi görünenler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!