Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı programında yeni gruba geçildiğini ifade ederek 60 yaş üzeri kişilerin aşı randevusu alarak aşı olabileceklerini söyledi.

Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
GİRİŞ 27.03.2021 19:26 GÜNCELLEME 27.03.2021 23:42
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aşı programında yeni gruba geçiyoruz. Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler.

AŞI GRUBUNA DAHİL EDİLEN RİSK GRUPLARI

Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi. Risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı. En kısa sürede en çok riskli vatandaşımızı korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldız açıkladı: Koronavirüste kitle bağışıklığı kazanıldı

AŞILANANLARIN SAYISI

Sağlık Bakanlığı'nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu verilerine göre, aşılananların sayısı 14 milyon 652 bini geçti. Bugün itibariyle 1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı 8.217.124, 2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı 6.435.535 olarak kaydedildi.

En fazla aşılamanın yapıldığı il 2 milyon 278 binin üzerinde İstanbul oldu.

 Kovid-19 aşı programında yeni gruba geçiliyor

YORUMLAR 103
  • kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün milletler coronavirüsün bir an önce bitmesini istiyor. O zaman Dünya Sağlık Örgütü acil karar alsın. Aşıyı bulan ülkeler belli bir ücret dahilinde aşının formülünü aşısı olmayan ülkelere versin. Her ülke bu sayede aşıyı üretmiş olur, kendi vatandaşını aşılar. Böylece aynı anda dünyada bu virüs ortadan kalkar. Ama amaç tamamen aşıdan para kazanma. Bu fikrimi beğendiniz mi?
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ölen 150 kişi kim.yaşları kaç. Aşı oldularmı. Oldular bu ölümler neden.cvp lütfen cvp.
    Cevapla
  • taner 3 yıl önce Şikayet Et
    obez olanlarda tez zamanda sıraya konulmalı
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım çocuklarımız için birşeyler yapacakmısınız Onlarda risk altında
    Cevapla
  • Tufan çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün parklar lebaleb çocuktan geçilmiyor.Sonrada risk diyorsunuz.Bacanağımın 4 yaşındaki torunu bütün sülaleyi korona yaptı.Önce çocuklarınıza mukayyet olun.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bakanım size ve bütün sağlık ordumuza.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem doktor diye kendini bize yutturmaya çalışıyorsun hem de virüse karşı insanoğlunun bulduğu en tesirli çareye cahilcesine zehir diyorsun. Asıl sen bu zırvalarla seni zehirlemişler sen de başkasını zehirlemeyi sosyal medya zırvacılarının paryası gibi kendine görev edinmişsin. Senin gibi cahllerin kimsenin üzerinde hiçbir hakkı yoktur bilakis aşıyı kötüleyerek sebep vereceğiniz insan hayatlarının kaybedilmesinden ve salgının uzamasıyla sebep olduğunuz ekonomik zararlar nedeniyle büyük vebaliniz var. Ben şahsen bu milletin bir ferdi olarak senin gibilere hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Doctor who 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakkım var ise alttaki sağlık çalışanlarını ayrı tutuyorum, diğerlerine zehir zıkkım olsun. Aşı denen zehri insanlara zerk etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Gözünüzü açın artık. Uyanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!