Bakan Soylu duyurdu: PKK/YPG'ye, Azez'de büyük darbe!

Son Dakika Haberi; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Azez'de terör örgütü PKK/YPG'ye ait çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

GİRİŞ 28.03.2021 18:42 GÜNCELLEME 28.03.2021 19:37
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyindeki terörden arındırılan bölgelerde güvenlik güçlerine ait noktalara ve sivil halkın yoğun olarak bulunduğu alanlara yönelik yapılacak saldırılarda kullanılmak üzere, örgütün kontrolündeki Münbiç'e götürülmeye çalışılan çok miktarda silah ve bomba malzemesi 27.03.2021 günü Suriye/Azez'de Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Dairesi Başkanlığı koordinesinde Suriye Görev Gücü'nün yaptığı operasyonla yakalandı. 

TOW FÜZELERİ MEHMETÇİĞE KARŞI KULLANILMIŞTI

Yakalanan silahlar arasında tank katili olarak da bilinen TOW füzelerinin olduğu da görüldü. Bu füzeler Türkiye’nin Suriye kuzeyinin terörden arındırılması amacıyla gerçekleştirdiği harekatlarda, TSK unsurlarına karşı sıklıkla kullanılmıştı.

2 Suriyeli şahsın yakalandığı operasyonda, şahısların bulunduğu kamyonda yapılan aramada;

(2) adet TOW Füzesi,
(24) adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği,
(1) adet Keskin Nişancı Tüfeği,
(2) adet Doçka silah namlusu,
(200) adet tetikleme kapsülü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar ilk ifadelerinde, malzemeleri PKK/PYD/YPG terör örgütü mensuplarına ulaştırmak isterken yakalandıklarını beyan etti.

Bakan Soylu'nun operasyonla ilgili paylaşımı şu şekilde;

PKK/YPG'ye, Azez'de Büyük Darbe!

Azez'de, sivillere yönelik saldırılarda kullanılacak;
2 TOW Füzesi,
24 Kalaşnikof P. Tf. 
1 Keskin Nişancı Tüfeği,
2 Doçka silah namlusu,
200 adet tetikleme kapsülü ele geçirildi.

Emniyet İstihbarat, TEM birimlerimiz ve Suriye Görev Gücü

YORUMLAR 43
  • Kanun budur 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim dışarıda PKK YPG ye darbe yapmışsın kime faydası en önemli içimizde ki PKK sevecen lere HDP soytarılarına darbe yapılmadıktan sonra hepside nefile inanmazsınız kendiniz bi araştırın HDP Devletten aldığı para ile kimleri finanse edip milleti gleana getirip iç savaş çıkarmaya çalışıyor .biz bu cahil kafayla kendimizce YouTube da şu kanallari tespit ettim :: Kendine Muhabir ; İlave TV : Kesin bunların gibi daha çok var isallah MİT bunları görüyordur. .Eğer PKK bizim için Terörist ise HDP Dr yandaşı ise o zaman bu Parti sadece kapatmakla kalmaz onlara Ömür boyu hapis veya vatandaşlıktan çıkarip sınır dışı edilir Avrupa da böyle dır
    Cevapla
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafirin tırlar dolusu yolladığı cephaneye göre bunlar hicbir şey degil suriye ve ırak devletleriyle anlaşıp ortak operasyonlar yapılmalı buralar ıslam diyarı pkk nin degil
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Efendi ırak ve Suriye'de devlet vardı da biz mi görmedik uyanın artık hepsi başkalarının maşası konumunda
    Cevapla
  • Ak tolgalı beyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu munbic e operasyon yokmu....bize saldirmalarinimi bekleyeceğiz..!
    Cevapla
  • Byd 3 yıl önce Şikayet Et
    Abileri tekrar gönderir parada verir aş ekmek bedava, maaş da verir, amaç belli, öldürmekle de hain bitmez, yılanın başını ezmek lazım, inşallah bir gün o da olur.
    Cevapla
  • ezin 3 yıl önce Şikayet Et
    idlib ve güvenli bölgeler ile sınırlarımızın güçlendirilmesi lazım. ypg saldırıları artıyor. Abd ve rusya ya bilgi verin ve ypgyi de esedi de ezin geçin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı