Emniyet'ten Independent Turkish'in İstanbul Sözleşmesi haberine yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü, Independent Turkish'in İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili yaptığı haberin gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Emniyet'ten Independent Turkish'in İstanbul Sözleşmesi haberine yalanlama
Emniyet'ten Independent Turkish'in İstanbul Sözleşmesi haberine yalanlama
GİRİŞ 06.04.2021 21:40 GÜNCELLEME 06.04.2021 22:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli Independent Turkish haber sitesindeki bir duyuma dayandırılan haberde, kadınların aldırdığı tedbir kararlarının İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra mahkemeler tarafından geri çevrildiği iddia edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, "Bize güvenmeye devam edin" diyerek söz konusu haberin gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Emniyet'in yaptığı açıklama şöyle:

Independent Turkish haber sitesinde yer alan ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden sonra  tedbir kararlarının mahkemeler tarafından reddedildiği yönünde gerçek dışı ve hangi amaçla yazıldığı belli olan bir haber yer almıştır.

Söz konusu haberde, bir hukukçunun somut kanıtlarla ortaya koyacağı bilgiler yerine duyumlarından hareket edilerek, “karakollara başvuran kadınların 'Aile mahkemesine başvuracaksınız' denilerek geri çevrildiği" iddiasına yer verilmiştir. Bu iddia somut gerçeklikler ile çelişmektedir. Cumhuriyetin köklü kurumlarının “duyum"lara göre itham edilmesi asla kabul edilemez.

Habere bahis konuyla ilgili yapılan incelemelerde, İstanbul’da karakola başvuran kadınların “Aile Mahkemesine başvuracaksınız” denilerek geri çevrildiği iddiasını doğrulayan herhangi bir somut olay bilgisine ulaşılamamıştır.

“Kadınlara Yönelik ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin 19.03.2021 tarih ve 3718 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı doğrultusunda feshedilmesinden sonra 6284 sayılı Kanun kapsamında meydana gelen 11.727 olayda; 3.162 şiddet mağdur kadına 3.865 koruyucu tedbir, 8.388 şiddet uygulayan erkeğe 33.374 önleyici tedbir kararı verilmiştir.  

Mağdurun, şiddet uygulayan kişiden şikâyetçi olmadığı veya herhangi bir tedbir istemediği durumlarda dahi aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele birim amirleri tarafından her vaka ayrı ayrı ele alınmakta ve riskli olduğu tespit edilen vakaların takibi titizlikle yapılmaktadır. 

Tekrar ve daha güçlü belirtmek isteriz ki Türk Polis ve Jandarma Teşkilatımız  kadınlarımızın her zaman yanındadır. Kimi zaman KADES uygulamasıyla tek dokunuşla kimi zaman Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri, Güven Masalarıyla teknolojik donanımı ve kapasitesiyle Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddeti Önlemek için var gücüyle çalışmaktadır.

Unutmamalıyız ki, suç ve ceza kanunlarla belirlenir, haklarımızın teminatı sözleşmeler değil kanunlardır. 

Bize güvenmeye devam edin.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Yemin yalan yok 3 yıl önce Şikayet Et
    Haber Doğru Avukat ve Aile mahkemelerine yönlendirme yapılıyor ...
    Cevapla
  • Yalan yok 3 yıl önce Şikayet Et
    Haber Doğru Artık Aile Mahkemelerine ve Avukatlara yönlendirme var ... Şikayetçi Şahıs Şiddet ortamına Geri dönmek zorunda kalıyor maalesef
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Bende Duydum Ancak Gerçek bu ... İstanbul Sözleşmesi Feshi sonrası Artık Aile mahkemelere başvuru yapmak zorunluluk oldu Ve Geçmiş bazı Cezalandırılmalar SON buldu .
    Cevapla
  • Mürekkep 3 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun hizmetkarı olan sahte bir basın kuruluşu..
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlara dava açmayan yöneticiler suç işliyor yaptıkları gazetecilik falan değil kimi kandırıyorlar. ülkemizde ajanlık yapan manipülasyon yapan dw, fox, bbc hepsi iyi takip edilmeli yaptıkları het yalan habere dava açılmalı ülke yol geçen hanına çevrilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?