Türkiye Düşünce Platformu'ndan Diyanet'in kararına tam destek!

Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu, Diyanet İşleri'nin teravih namazı kararının yerinde bir karar olduğunu belirterek destek açıklaması yayımladı.

Türkiye Düşünce Platformu'ndan Diyanet'in kararına tam destek!
Türkiye Düşünce Platformu'ndan Diyanet'in kararına tam destek!
GİRİŞ 07.04.2021 17:29 GÜNCELLEME 07.04.2021 17:32
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili Türkiye Düşünce Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

2019 yılının sonlarına Doğru Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan COVID-19 olarak adlandırılan virüs salgını dünyamızın tamamını esir almış ve insanlığı çaresiz bırakmıştır. 2020 ve 2021 yılları arasında virüs mutasyona uğrayarak salgında yeni mutantların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Virüsün ilk çıktığı günden bugüne kadar vaka sayısı 133 milyona, vefat sayısı ise 2,9 milyon sınırına dayanmıştır. Bu illet virüsten kurtulmak için birçok devletin ve ilaç firmalarının çalışmalarının neticesinde çeşitli aşılar ortaya çıkmış fakat hastalığın hızlı yayılımı ve aşı üreten merkezlerin sayısının az olması sebebiyle virüs halen çok aktif ve yayılım hızı iyice artmıştır. 

Ülkemizde de geçen yıl Mart ayında ortaya çıkan bu virüs giderek yaygınlaşmış, milletimizin günlük yaşantısının akışını ve sağlığını ciddi manada etkilemiş ayrıca virüs binlerce insanımızın hayatının kayıp etmesine sebep olmuştur. Salgının 3. dalgasının başladığı bugünlerde hükümetimiz ve ilgili kurumlar gerekli tedbirleri ve önlemleri almakla birlikte vatandaşlarımıza da bu konuda büyük görevler düşmektedir.

Yakında idrak edecek olduğumuz mübarek Ramazan ayını bu yıl da salgın gölgesinde geçirmek durumunda kalacağımız ortadadır. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun çeşitli kesimlerle gerekli istişareleri yapmış ve sonuçta Ramazan ayının önemli bir ibadeti olan teravih namazıyla ilgili halkımızın sağlığını düşünerek ve sonradan oluşabilecek bazı tezviratları önlemek amacıyla bir karar almıştır. 

Bahar mevsiminde olmamız sebebiyle yağışlı ve soğuk havanın etkileri devam etmekte olup ve birçok bölgemizde halen kış mevsiminin etkileri devam etmektedir. Yağış, karanlık, tehlikeli hastalık ve hastaya bakmak gibi sebeplerle dahi farz namazlarının dahi birleştirilmesine ve herkesin kendi yerinde kılmasına izin veren bir fıkıh, sünnet olan bir namazı cemaatle camide kılmak için Müslümanların hayatlarını tehlikeye atmasına elbette izin vermeyecektir. Teravih namazının karanlıkta olması, salgın dolayısı ile cemaatin sevk ve idaresinin güçlüğünü göz önüne aldığımızda herkesin namazların evlerinde kılmasının daha doğru olacağına inanmaktayız.    

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof Dr Ali Erbaş konuyla ilgili: "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik'' şeklinde yaptığı açıklamayı yerinde buluyor ve şimdiden mübarek Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenabı Mevla'dan niyaz ediyoruz.

En kısa sürede tüm dünyayı etkileyen bu salgın sürecinin sona ermesi ve ibadetlerimizi hep birlikte eda edeceğimiz nice Ramazan aylarına hep birlikte huzur içinde kavuşmak dileğiyle kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

YORUMLAR 20
  • Cumhur 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı orucu bozar aşı olunan gün oruca niyet etmezsiniz sonra kaza edersiniz denmeliydi olmadı
    Cevapla
  • DELİDİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında düşünce kuruluşu teravih namazına değil diyanet işleri başkanının aşının orucu bozmaz fetvası na sevindiler, çünkü dinde aşı, iğne orucu bozar, onların da dini kendilerine göre değiştirme yoluna gittiği için sevinmişler, aynı TOKİ'nin vade farkının faiz olmadığının fetvasını verdikleri gibi aşının da orucu bozmaz fetvası gibi.
    Cevapla
  • el mişriti 2 yıl önce Şikayet Et
    Halen bazıları Teravih namazı Camiiler de kılınsın diyorlar Diyanete sesleniyorum virüsün Türkiyeye geldiğinden bu yana kaç resmi İmam bu hastalıktan vefat etmiştir ve kaç imam bu hastalığa yakalanmıştır Haber 7 size de sesleniyorum araştırın ve açıklayın belki bazıları ibret alır
    Cevapla
  • Nedeni̇rse Densi̇n 2 yıl önce Şikayet Et
    YARINLARDAKİ,,,ekonomik iyilik için,,..turizm bereketi için,,,ÜLKEYE BAŞKA HASTALIKLAR,,,DERTLER MUSALLAT OMAMASI İÇİN!!!!!!!!!!!.SAĞLIK SIHHAT AFİYET,,,İÇİN........,,,FABRİKALAR AÇIKKEN,,,,,,ramazanda cemaat olup TERAVİH YASAKLANACAK HA......HERŞEYİ GÖREN ALLAH(C.C)IN HOŞUNA GİDEN BUDUR HA????……..SİZ BİLİRSİNİZ DERİZ….evde kılarız teravihimizi….. GÜNDE 8 SAAAT-10 SAAT ÇALIŞMAYA,,,FABRİKALAR AÇIKKEN,,TERAVİH NAMAZINI YASAK ETMEYİ DE ANLAYAMAYIZ!!!!!!!! Hiiiiçç kusura bakılmasın:::::::YÜZE KONUŞURUZ ARKADAN İŞ YAPMAYIZ…HAYDİ KALINSIN SAĞLICAKLA……..esselamu aleyküm(verahmetullah)
    Cevapla
  • ............. 2 yıl önce Şikayet Et
    NEYİN DÜŞÜNCESİDİR BU????????.......HES KODU(+) OLMAYAN,,,,,,.isteyen KİŞİLER,,,,,nasıl cemaat olup NAMAZ KILAMIYOR...........BUNUN KONUŞULMASI BİLE NASIL NORMAL OLABİLİYOR????DİYENLER HUZURSUZ OLABİLECEK HA???::::::::::::::::::::::::::::::::::fabrikaların açık olmasına DA BİR AÇIKLAMA GETİRSENİZ YA,,,,,,::::::::::::::::::::::::KUSURA BAKILMASIN ,,,,,,,,,ELMALAR BAŞKA ARMUTLAAAARR BAŞKA:::::::::::::::::::::::::::.,,,,fabrikalar açık kalmalı yoksa,,,ekonomi BİTTEERRR HA???? ..............ALLAH(C.C) İZİN VERMEZSE,,,,,sen baraj doluluklarını rüyanda görürdün diyolar da.....daha dur bakalım daha....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu