Ramazan mahyalarına korona ayarı

Ramazan ayına sayılı günler kala on bir ayın habercisi olan mahyalar ‘Şifa Ayı Ramazan’ teması ile hazırlanmaya başladı.

Ramazan mahyalarına korona ayarı
Ramazan mahyalarına korona ayarı
GİRİŞ 08.04.2021 11:39 GÜNCELLEME 12.04.2021 11:43

İstanbul’daki camiler on bir ayın sultanı Ramazanın habercisi mahyalar için hazırlanmaya başladı. Bir seneyi aşkın bir süredir tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle bu yıl Ramazan ayının teması ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirlendi.

2021 Ramazan pidesi fiyatları açıklandı! İllere göre sade ve susamlı pide ücretleri...

ŞİFA KAYNAĞI RAMAZAN

Geçtiğimiz günlerde Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu sene de Ramazan ayının temasını, “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirledik. Mümin gönüllerde on bir ayın sultanı olarak yer eden Ramazan, bütün mahiyetiyle maddi ve manevi hastalıklarımız için bir şifa kaynağıdır, şifa ayıdır.” diyerek pandemi sürecine dikkatleri çekmişti. Şifa-i Ramazan temalı mahyalar haftada bir değişecek şekilde İstanbul’daki camileri süslerken 'Şifa senden ya şafi' ve 'Sorumlu ol mutlu ol' gibi yazılar yazılacak.

Selimiye Camisi'nde ramazan öncesi temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı

Daha çok Korona virüse ve pandemi sürecine işaret edecek olan Ramazan ayının sembollerinden mahyalar, aynı zamanda 450 yıllık Osmanlı geleneğidir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt