Soru hırsızı FETÖ milletin hakkını böyle gasbetmiş!

FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik soruşturmada itirafçı örgüt üyeleri ve gizli tanıklar ihaneti tek tek anlattı.

Soru hırsızı FETÖ milletin hakkını böyle gasbetmiş!
Soru hırsızı FETÖ milletin hakkını böyle gasbetmiş!
GİRİŞ 08.04.2021 08:18 GÜNCELLEME 08.04.2021 08:21
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik soruşturma devam ederken, itirafçı örgüt üyeleri önemli bilgiler verdi.

17-25 Aralık’tan sonra örgütün tehdit ve psikolojik zorlama ile bağlılık oluşturmaya çalıştığını belirten itirafçılar, kaymakam ve vali yardımcıları için 6-7 kişilik gruplar oluşturulduğunu 17-25 Aralık’tan sonra ise kişi sayısının 2 ya da tek kişiye indirildiğini ve gruplar arasında haberleşme olmadığını söyledi.

İtiraflar ışığında, haklarında yeni deliller elde edilen 37’si eski mülki idare amiri, 14’ü de ‘mahrem imam’ olmak üzere toplam 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ’cü mülki idare amirlerinden sorumlu olan itirafçı mahrem imam M.B. ifadesinde, şunları söyledi:

Mülki idarecilerin tamamının bulunduğu bir liste vardı. Bu listede güncel olarak vali, vali yardımcıları ve kaymakamların genel bilgileri, fotoğrafları bulunuyordu. Bu bilgiler, Mehmet Kod tarafından X listesine dönüştürülüyordu. Bir sütunda mülki idare amirlerinin görüşleri yani solcu, sağcı, Alevi, Sünni, başka cemaate bağlı, ülkücü olduğu yazılıyor, örgüt mensubu ise X işareti konuluyordu. Örgütten ayrılan ve mesafe koyanlar içinse ‘İlgi Grubu’ anlamına gelen XX işareti veriliyordu. İkinci sütunda ise kişisel ve mesleki bilgiler yer alıyordu. Tahminimce bu listede X işaretli örgüt mensubu kişiler listenin yarısına yakındı. Liste, hatırladığım kadarıyla 800-900 kişiden oluşmaktaydı.

BİR GÜN ÖNCE VERMİŞLER

Örgüt üyesi gizli tanıklar da FETÖ’nün mülki idare içerisinde nasıl yapılandığını detaylarıyla açıkladı. KPSS ve kaymakamlık sınavından bir gün önce  yemin ettirilerek sınav soruları deneme şeklinde verildiğini anlatan “Özgür” kod adlı gizli tanık ifadesinde “Sınava girince, bir gün önce yeminler verilerek gösterilen deneme kitapçığındaki soruların sınav sorularıyla hemen hemen  aynı olduğunu gördüm” dedi.  “Kasım” kod adlı gizli tanık da örgüt üyelerinin, mülakatlardan nasıl geçtiğini şu sözlerle anlattı: Kaymakamlık sınavını kazanan kişilerin mülakat süreci hazırlığına başlanırdı. Nasıl giyileceğinden nasıl konuşulacağına, referans aramada dikkat edilmesi gereken şartlara, oturup kalkmaya kadar ayrıntılı olarak prova yapılırdı.

YORUMLAR 34
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların dönemindeki tüm sınavlar gözden geçirilmeli. Özellikle müdürlük sınavları. Sınavdan çıkanlar sonuçların asılmasını beklerken fetöcüler sonuçları bile beklemeye gerek duymadılar.
    Cevapla
  • Haberci 3 yıl önce Şikayet Et
    ''6 Nisan 1997 de Siyasetçi değilim diyor,konuştuğu tartıştığı öğüt verdiği konulara bakın;MGK kararları,laiklik,cumhuriyet,dine olan ihtiyaç,islamiyet ve siyasal islam,cumhurbaşkanının görevleri,asker,darbe,medya,imam hatip liseleri,8 yıllık eğitim,susurluk skandalı ,parti liderlerine öneriler,küreselleşme,başkanlık sistemi,siyaset ve partiler,seçim sistemi ve ordu adliyeden bahsediyor,mülkiyeden bahsediyor,maariften bahsediyor ve bunun (eğitimin)köklü bir değişimden geçmesi gerektiğini yetiştirilen öğrencilerin en üst mevkilerde olmasını hedefliyor .''diye 24 Haziran 1999 da 32.Gün proğramında anlattı Faik BULUT.
    Cevapla
  • Haberci 3 yıl önce Şikayet Et
    Malvarlığı 25 milyar dolar olduğu söylenen,500 ayrı şirketi olan,14 dergisi ,25 radyosu, 1 televizyonu ,3 ünüversitesi,200 den fazla okulu,460 dershanesi,500 öğrenci yurdu,200 vakfı olan,54 ülkede 250 özel okulu olan bu kişi bu parayı nerden bulur Ayrıca 2000000 gazeteyi dört günde dağıtıp kime hizmet ettiler'' -acaba hiç kandırıldıklarını düşünmüyorlar mı?'' diye 24 Haziran 1999 da sordu Fikri SAĞLAR.
    Cevapla
  • Sevgi Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    herşey ortada ama hala hükümet atanamayan bu kayıp nesile hala sınavsız atanma imkanı vermiyor. 2002/2013 arası ünivdrsite mezunları sınavsız atanmalıdır.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımıza hırsız iftirasını atanlara bakın.Hepsi hırsız FETÖCÜ vatan hainleri,soruları çalarak milletin hakkını yediler,makam ve mevkileri gasbettiler.Hangi cezayı alırsanız alın Milletin hakkını hiç bir zaman ödeyemezsiniz,sizin asıl cezanız cehennemde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor