Ramazanda tam kapanma için yeni formül! Buna yabancı değiliz

Türkiye'de son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 56 bine yaklaştı. Artan vakalara karşı ramazanda yeni önlemler gündeme gelebilir mi, tam kapanma olacak mı?

Ramazanda tam kapanma için yeni formül! Buna yabancı değiliz
Ramazanda tam kapanma için yeni formül! Buna yabancı değiliz
GİRİŞ 10.04.2021 11:04 GÜNCELLEME 10.04.2021 11:09
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Ramazan ayında gelebilecek önlemlerle ilgili konuştu, tam kapanma olup olmayacağı hakkındaki görüşünü de paylaştı.

Ramazan'da tam kapanma olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama

"Tam kapanma çok konuşuluyor. Bir kısım hocalar tam kapanma taraftarı olmayanlar. Tam kapanmanın gelebileceğini ve Türkiye'nin bunu uygulayabileceğini düşünmeyenlerdenim. Yani bugünlerde Türkiye 28 gün tam kapanma yapabilir görünmüyor."

TURİZM KENTLERİNDE FARKLI ÖNLEMLER ALINABİLİR Mİ?

Geçen yılki önlemleri de hatırlatan Prof. Dr. Aydın, şu bilgileri verdi:

"5 binli rakamlarda, nisan-mayıs ayında uyguladığımız bir kısıtlama vardı. Tam değildi ama belirli yaş gruplarının sokağa çıkmaları, kent içinde dolaşmaları ya da kentler arası dolaşmalarının kısıtlandığı, internet kafe, Spor salonu, kuaför gibi kısıtlamaların olduğu bir nisan, mayıs ayı yaşamıştık. Belki bu tarzda kısıtlamalar gelebilir. Bu benim önerimdir, turizm ölçekli illere yönelik olarak sıkı bir baskılama, sonra da oralarda kontrollü giriş çıkış olabilir."

Alınabilecek önlemler için gözler hafta başında yapılacak Kabine Toplantısı'nda olacak.Prof. Dr. Kemalettin Aydın

YORUMLAR 26
  • Bozok 3 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar nasıl arttı bugün mü arttı
    Cevapla
  • Anti satan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın sayın prof ama tek yönlü bakıyorsunuz bir çok faktördende ya haberiniz yok yada görmezden geliyorsunuz mağlesef,çocuklarımızın gençlerimizin sağlığını düşünmek milletimizin geleceğiyle ilgilidir lütfen ateşe odun atmayın
    Cevapla
  • Yalnız Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam kapanma olsun devlette herkese 5000tl versin bu iş böyle bitsin gitsin
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın Avrupada yok kapanma vs. diyenlere Almanya ,Fransa ,aylardır lokanta ,cafeler kapalı. Bizim esnaf şımarıklık yapıyor , hem açılsın derdinde hem de hiç bir kurala uymuyor. Giren müşteri maskeli ama kebabı ,döneri pişiren ustada maske çenede. Bekle belki de girerim senin dükkanına. Esnafın sanki bağışıklığı var ,niye maske takmıyor.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısıtlama cözüm değil çünkü istatistiğe göre bulaşma ,aile apartmanlarından, yakın çevre ilişkilerinden ve eş dost ziyaretlerinden oluyor. Bu konu ilk sıradayken ve insanlar sokağa çıkmadan birbirlerine tur atarken tam değil süper tam kapanma olsa da boş. Ev ziyaretlerini ,akraba gezmelerini önleyin. Telefonla canım, telefonla görüşün ,isterseniz görüntülü görüşün ama birbirinizi ziyaret etmeyin. Zaman o zaman değil,anlayın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!