Yargıtay'dan FETÖ'ye yardımdan ceza alan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında karar

Yargıtay, FETÖ'ye ilişkin 'silahlı terör örgütüne yardım' suçundan hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu.

Yargıtay'dan FETÖ'ye yardımdan ceza alan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında karar
Yargıtay'dan FETÖ'ye yardımdan ceza alan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında karar
GİRİŞ 14.04.2021 19:13 GÜNCELLEME 14.04.2021 21:33
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu.

Daire, FETÖ'nün darbe çağrışımı davasında "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım" suçundan Altan'a verilen 10 yıl 6 ay hapis ile Ilıcak hakkındaki 8 yıl 9 ay hapis cezasına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Her iki sanık hakkındaki hükmü bozan daire, tutuklu sanık Altan'ın, bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Dairenin bozma kararını, Türk Ceza Kanunu'nun 220/7'nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle aldığı öğrenildi.

 Ahmet Altan cezaevinden çıktı

AHMET ALTAN CEZAEVİNDEN ÇIKTI 

 Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin tahliye kararı verdiği Ahmet Altan cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından salıverildi. Cezaevinden çıkan Ahmet Altan bir taksi ile Kadıköy'deki evine geçti. 

BERAAT BEKLİYORUZ 

Avukat Figen Çalıkuşu, müvekkili ile ilgili Yargıtay'ın tahliye kararı vermesinden sonra, beraat de beklediklerini belirterek, Ahmet Altan'ın FETÖ yapısından tek bir kişi ile bağlantısının belirlenemediğini ifade etti. Altan hakkında AİHM'nin dün verdiği kararı bizzat Yargıtay'a ulaştırdığını ifade eden Çalıkuşu, "Böyle bir karar verilebileceğini düşünmüştüm. Müvekkilimin daha fazla mağdur olmaması için ilk elden dilekçeyle bu kararı ulaştırdım. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin tahliye kararı vermesinden sonra, bugün işlemlerin tamamlanacağını düşünüyorum" dedi. Çalıkuşu, bugün Altan'ın salıverilmesini beklediklerini ifade etti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ilıcak ve Altan daha önce FETÖ'nün darbe çağrışımı davasında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış ve "darbeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi ise sanıkların eylemlerinin "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozmuştu.

Bunun üzerine yeniden yargılama yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2019'da "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan Altan'a 10 yıl 6 ay, Ilıcak'a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya yeniden Yargıtaya gelmişti.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 104
  • öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    bu memlekette,darbeci olmak,suç işlemek,terörist olmak serbest.cezası yok.normal vatandaşta bunun ceremesini öder.vesselam
    Cevapla
  • türk 3 yıl önce Şikayet Et
    pervin buldan ne demisdi .... ne olcak biraz yatarsin ,cikarsin misali ...yaziklar olsun yargitaya ...güle oynaya cikcaklar ..birde söve söve
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bahceli boşuna demedi kapatılsın bunlar
    Cevapla
  • alonegreywolf 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay ki vay...
    Cevapla
  • türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle yargıtaya yazıkalr olsun. güvenmiyorum:.. bu alçak teröistler yerine gelin bana 9 yıl ceza verin. o hakimler derhal göreven alınmalı...her yeri işgal etmi,ş fetö. yagı hala temiz dewğil...
    Cevapla
  • bozok 3 yıl önce Şikayet Et
    inanılır gibi değil içim sızladı. nazlı ılıcak açıktan her zaman bağıra bağıra fetöcüydü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık