Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerle ilgili peş peşe son dakika gelişmeleri

Son dakika haberi: 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bildiriye imza atan 7 emekli amiralin evlerinde arama yapılıyor.

GİRİŞ 16.04.2021 09:58 GÜNCELLEME 16.04.2021 10:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Gece yarısı emekli amiraller tarafından yayımlanan bildiri ile ilgili iki sıcak gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 7 emekli amiralin evinde arama yapılırken 6'sı emekli amiral 1'i emekli general 7 kişi de ifadeye çağrıldı.

Deniz Kuvvetlerinden emekli 104 amiralin, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve laiklik vurgusu yaparak yayımladığı darbe imalı bir bildiriye, siyasilerin yanı sıra, kurumlardan, Türkiye'nin dört bir yanında toplanan sivil toplum kuruluşlarından ve sosyal medyadan büyük tepki yağmıştı.

7 EMEKLİ AMİRALİN EVİNDE ARAMA

Soruşturma kapsamında 7 emekli amiralin evinde arama yapılıyor.

6 EMEKLİ AMİRAL VE 1 EMEKLİ GENERAL İFADEYE ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan'da, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı.

Şüphelilerden 10'unun gözaltı süresi 8 Nisan'da 4 gün uzatılmış, ifade vermeleri için tebligat yapılan 4 emekli amiral ise Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmişti.

Savcılığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdiği şüpheliler Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında da hakimlikçe yurt dışına ve il dışına çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulandı.

Mengi hakkındaki kararla 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış oldu.

YORUMLAR 46
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce idam geri gelmesi gerekiyor. Bu vatan hainlerini hapiste bedava besleyip duracak mıyız?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalındı. Deliller çoktan yok edilmiştir. Tutukluluk hallerini de kaldırın, yurt dışına daha rahat kaçırsınlar.
    Cevapla
  • kemalettin 2 yıl önce Şikayet Et
    idam geri gelmeli bu darbecilere
    Cevapla
  • sosyalist 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidenin dostlarını rahat bırakırsak, bizede yazıklar olsun
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    BIDEN'ın muhalefet ve emeklı askerlerin destekleneceğinden gaz alanlar başladı konuşmaya.. Menderes erken seçim kararı alsaydı iyi olurdu diyenlerle başladı bu furya aslında..Sadece 15 Temmuzda "beraber çalıştığımız generaller hapse atıldı" diye feveran eden NATO paşaları sevinmiştir bu bildiriye. " Nasrettin Hocanın "Turşuyu kim satacak fıkrasını okusun 28 Şubatt mimarı Güven ERKAYA'nın arkadaşları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır