Özlenen Özkan: Aşı karşıtları kıyametçi gibi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlenen Özkan, ramazan ayına yönelik kısmi kısıtlama kararları ve aşılama sürecine ilişkin kritik değerlendirmeler yaptı.

Özlenen Özkan: Aşı karşıtları kıyametçi gibi
Özlenen Özkan: Aşı karşıtları kıyametçi gibi
GİRİŞ 17.04.2021 11:42 GÜNCELLEME 17.04.2021 11:42
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Aşı hakkı olup çeşitli gerekçelerle aşı yaptırmayanlara tepki gösteren Özkan, “Bu virüsle bütün dünya savaşıyor. Elimizde de tek bir silah var o da aşı. Ama birkaç delinin kuyuya attığı taşı maalesef 40 akıllı çıkaramıyor” diye konuştu. Özkan, " Aşıya yönelik bu yaklaşımla ‘Maya takvimine göre 2012 yılında kıyamet kopacak.' deyip kasabalara sığınılması arasında hiçbir fark yok." ifadelerini kullandı.

ÖLÜMÜ GÖRSELER AŞI OLURLAR!

Aşı çalışmaları devam ettiği dönemde gönüllü olduğunu ve Çin aşısı yaptırdığını hatırlatan Özkan, “Ben o zaman, ‘Ya aşı olacağız ya da KOVİD’ demiştim. Bu sözümü de tekrarlıyorum. Ama görüyorum ki toplumda aşı konusunda ciddi bir bilgi kirliliği var. Aşı yaptırmaktan kaçınanların yakın çevresinde kesinlikle KOVİD nedeniyle ölüm yaşanmamıştır. Yaşansa önce onlar aşı olurdu” dedi.

GRİP AZALDI NEDENİ MASKE

“İnsanlık aşıyı 100 yıldır kullanıyor” diyen Rektör Özkan, şöyle devam etti: “Maske kullanımı için de aynı şeyi yaptılar. Aşı ve maske karşıtlığının bilimsel hiçbir yanı yok. Maske taktığımızdan beri çevrenizde grip olan kişi görüyor musunuz? Çok az. Neden? Çünkü maske takıyoruz. Bu durum KOVİD için de geçerli. Aşı yaptıranlar hastalığı kapıyor ama çok kolay atlatıyor. Aşının önemini kavramak için bundan daha büyük delil var mı.”

ARALARINDA FARK YOK

“Aşıya yönelik bu yaklaşımla ‘Maya takvimine göre 2012 yılında kıyamet kopacak. Marduk dünyaya çarpacak’ deyip kasabalara sığınılması arasında hiçbir fark yok. Sosyal medya bu etkiyi yaratıyor. İnsanlar da çipi falan konuşuyor. Yeni doğan bebeklerine aşı yaptıranlar KOVİD aşısını sorguluyor. Bunlar çok anlamsız şeyler. Bu salgını bitirmek istiyorsak sadece Türkiye değil, dünyanın yüzde 60’ı aşı olmalı. Bu orana ulaşmak için de her yolu denemek zorundayız.”

DOĞRU ANLATMALIYIZ

“Bakan Bey’in açıkladığı aşı ikna timleri de bu yollardan biri. Alanında yetkin isimler virüsün yenilmesi için aşının ne kadar önemli olduğunu doğru bir dille anlatmalı. Ünlü isimler bu sürece daha çok destek vermeli. Çünkü toplumda belli bir yeri olan insanların söylemleri bu tür konularda gerçekten çok etkili oluyor. Bilinçli her birey çevresine aşının bu savaştaki tek silahımız olduğunu anlatmalı. Bunu yaparsak başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

YORUMLAR 88
  • Anti satan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı için maske için neredeyse savaşan avrupa aşının öldürdüğünü öldürmediğiniyse farklı hastalıklara karşı zayıf kıldığını görünce insan okacağı tuttu elindeki aşıları afrika ve 3. Dünya ülkelerine hediye ediyor yoksa size satıyormu!?çin aşısı ise mutasyona hiç etkisi yok aşı olanlar geçici rahatlıyor sakın aşı oldum kurtuldum rahatlığı yaşamayın covid çok daha kötü sizi vurabilir ve prof hanım ha çip ha mrna ile değişim birbirinden tehlikeli burda bizde sizin profluğunuzla dalga geçiyoruz.bu gerçek bir biyolojik saldırıdır covid gerçektir yanlışta algılanmasn
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan düşününki prof. olmuş ama hiç bir pandeminin aşı ile bitmediğini ve TEK yolun aşı olmadığını öğrenememiş. İçler acısı bir durum
    Cevapla
  • hastırordan 3 yıl önce Şikayet Et
    keşke sana sorsaymış bay çok bilmiş
    Cevapla
  • Bayburt69 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler ihanet kurulundan deģıl Allah cc dan korkun Çin 1.5 milyarlık nüfusunu aşıladımı kendisinde iki aşı olmasına rağmen alman aşısı alıyor küresel oyunda rolümüz kobay olmak bunu haber kurulumda bunların uşakları dünya tarihinde hiç bir salgın aşı ile bitmemißtir ve ßunu unutmayın hiçbir viral virüs aşı ile yok edilemez
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmak istemeyenleri küçük görüp aklıyla alay eden dalga geçen hakarete varacak boyutta sözler sarfeden bu bayan aslında suç işliyor. Mahkemeye versen kazanırsın
    Cevapla
  • izoryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    durduğun kabahat ver mahkemeye
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bilim adami kilikli avrat acaba kendisi asi olmusmu,,asi demek yari yariya öldürülmüs mikrop demek,,milleti enayi yerine koydugunuz yetmedi birde zorla ölüme intihara sü+r+üklemeye hakkiniz yok,,isteyen olacaksa olsun istemeyene kimse zorla dayatamaz..bu yasa asi masi olmadan geldik,,gecin bu mavallari,az biraz karakteriniz varsa kac paraya bu dayatmayi onaylatmak icin milleti tehdit ediyorsunuz onu aciklayin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı