Şükriye Tutkun'dan, 'Hatam olabilir' diyen Erkan Oğur'a tepki: Müzik hani evrenseldi?

Sanatçı Şükriye Tutkun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın türküsüne eşlik ettiği için baskılar nedeniyle geri adım atan Erkan Oğur'a tepki gösterdi.

GİRİŞ 17.04.2021 20:14 GÜNCELLEME 17.04.2021 20:18
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Hiç Oldum" adlı türküsünün düzenlemelerini yaptığı ve eşlik ettiği gerekçesiyle eleştirilen müzisyen Erkan Oğur, “İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek” açıklamasını yaptı.

"İBRAHİM KALIN'DAN BEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Sanatçı Şükriye Tutkun ise Erkan Oğur'un bu açıklamasına Twitter'dan tepki gösterdi. Tutkun, "İbrahim Kalın bey, politik görüşüne bakmaksızın sanatçı kişiliğinden dolayı Erkan Oğur ile çalışabilecek kadar müziksever, ama müziğin evrensel olduğunu savunan solcu dostlarımız, sırf politik görüşü sebebiyle kendi ülkesinin müzik insanına kıyabiliyor. Müzik hani evrenseldi? "Devletle ilgili görevine saygınız olmayabilir, akademik kariyerine de, ama bir müzisyenin bir müzisyene bu şekilde yanıt vermesi çok kırıcı. Halk müziğine gönül vermiş bir müzisyen olarak bu davranıştan ötürü İbrahim Kalın'dan ben özür diliyorum" ifadesini kullandı. 

İbrahim Kalın'dan geri adım atan Erkan Oğur'a cevap!

YORUMLAR 63
  • Leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    özür kabahatten büyük. Güya liberal olmaya çalışmış ama bir sanatçının bir aydının sanatı nın siyasetçinin değil toplumun sesi olduğunu unutmuş ve bu toplum gerçek sanatçıyı her zaman ödüllendirmiştir. sezen aksu gibi tarkan gibi ruhi su livaneli ahmet kaya boşuna mit olmadı. Şükriye hanımın da o kadar güzel sesine rağmen yerinde saymasına şaşmıyorum artık. Daada dinlemem.
    Cevapla
  • Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne Evrenselliği Şükriye Hanım Bunlar evrimseldir yani Bukalemundur Kim Bilir Sayın Kalından ne kadar parada almıştır
    Cevapla
  • g.s 3 yıl önce Şikayet Et
    onlarin evrensellikleri anca kendine. bunlar bir iktidar olsa vay halimize. patates sogan diyip bunlara oy verenler akillansin yag dolar diyip ulkeyi de satmasinlar
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Şükriye bacım, onların sanatçı tanımında Türk adını almış Ermeni, Rum, Yahudi vs. var. Ve bütün alkışı onlar hak eder. Hiç bir zaman Türk'e bu degeri vermezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...