Eşine hakaret eden kadına nafaka yok! Yargıtay’dan ilginç karar

Yargıtay Genel Hukuk Kurulu, temyiz başvurusu üzerine incelediği boşanma davasında eşine hakaret eden kadını ağır kusurlu buldu.

Eşine hakaret eden kadına nafaka yok! Yargıtay’dan ilginç karar
Eşine hakaret eden kadına nafaka yok! Yargıtay’dan ilginç karar
GİRİŞ 19.04.2021 11:38 GÜNCELLEME 19.04.2021 12:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genç çift bir süredir geçimsizlik yaşadıkları gerekçesiyle, Aile Mahkemesi’ne müracaat ederek karşılıklı boşanma davası açtı. Davacı- karşı davalı koca, eşinin sürekli olarak anne babasına; "Bu eve bir daha gelmeyin, sizden nefret ediyorum, kocamı sevmiyorum" şeklinde sözler söylediğini kaydetti. Kendisine de “Sen kimsin bana karışamazsın, sen salak mısın, sen erkek misin" şeklinde mesaj attığı gerekçesi ile davalı-karşı davacı kadının tam kusurlu olduğunu öne sürdü.

Doktor olmak için babasına dava açtı! Türkiye'nin en zenginlerinden...

YARGITAY MAHKEME KARARINI BOZDU

Davalı- karşı davacı kadın ise eşinin kendisini ailesinin yanına bıraktığını ve bir daha almadığını öne sürdü. Mahkeme, davacı- karşı davalı erkeğin davasının kabulüne davalı-karşı davacı kadının davasının reddine karar verdi. Kadının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, olayda erkeğin de kusurlu olduğu gerekçesiyle mahkeme kararını bozdu.

Genç kız, Özgecan Aslan gibi ölmek istemiyor

KADIN YARARINA YOKSULLUK NAFAKASI

Yeniden yapılan yargılamada mahkeme, tarafların karşılıklı boşanma davalarının kabulüne karar verdi. Tarafların kesinleşen kusurlu davranışlarına göre evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında eşit kusurlu oldukları gerekçesi ile davalı karşı davacı kadın yararına yoksulluk nafakasına hükmetti.

Trafik kazası yaptı, anlattıkları şoke etti!

KADIN AĞIR KUSURLU

Kararı bu kez davacı- karşı davalı erkek temyiz edince devreye yine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi gitti. Geçtiğimiz günlerde kararını açıklayan Yüksek Mahkeme, kadının daha kusurlu olduğuna hükmetti. Yargıtay kararında şöyle denildi: “Kesinleşen kusurlu davranışlara göre evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında davalı-karşı davacı kadın ağır kusurludur. Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Boşanmaya sebep olan olaylarda ağır kusurlu eş lehine yoksulluk nafakasına hükmedilemez. Davalı-karşı davacı kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesi koşulları oluşmamıştır. Bu husus gözetilmeden yanılgılı değerlendirme sonucunda yazılı şekilde hüküm kurulması doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.” 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • DOĞRU KARAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar.. Kadın diktatörlüğüne bir nebze olsun İLAÇ OLACAK GİBİ...
    Cevapla
  • Zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne diye ilginç bir karar olsun bu. Kadın hem kusurlu, hem yuvanın yıkılmasına sebebiyet vermiş, hem de nafaka alacak. Oh ne ala! Sizce bunu ilginç kılan şey nedir, merak ettim.
    Cevapla
  • Insan. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu ne sacma bir sey.adam hic bir sey dememis mi.yada adam neler yapti acaba.butun bu olanlar 2 kelime yuzundense yaziklar olsun...
    Cevapla
  • İsyan 3 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş ne yapıp ne edip kadın %100 suçluda olsa erkeği nafakaya mahkum ediyorlar. bu mu adalet bu mu evlilik kurumunu korumak. artık azımsanmayacak kadar büyük oranda kız cocukları meslek sahibi olmak Helal para kazanmak yerine bir zenginle evlenip bosanıp nafakayla yasamayı planlar oldular. birde o kadınların yetiştireceği çocukların vay haline vay haline güzel türkiyemin geleceğine dedelerimiz can vermiş babaannelerimiz kan vermiş bu yurda şimdi nelere kalıyor acil önlem alınsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor