Son dakika: 6 belediyeye 'gri pasaport' soruşturması

Belediyelerce kamu görevlisi dışındaki kişilere hizmet pasaportu sağlanmasına yönelik soruşturma, CHP, İYİ Parti, HDP belediyelerine uzandı.

Son dakika: 6 belediyeye 'gri pasaport' soruşturması
Son dakika: 6 belediyeye 'gri pasaport' soruşturması
GİRİŞ 19.04.2021 13:48 GÜNCELLEME 19.04.2021 13:48
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Türkiye'den Almanya'ya gri pasaportla giden 45 kişiden 43'nün ülkeye dönmediğine dair haberler üzerine İçişleri Bakanlığı, 6 belediyeye soruşturma başlattı.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;

"Belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde Bakanlığımızca başlatılan soruşturma genişletiliyor.
 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden 'gri pasaport' iddialarına yalanlama


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır.



Bakanlığımızca, belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştu."

YORUMLAR 109
  • polis 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelere pasaport verme yetkisi veren çapsızların hiç mi suçu yok ? İdraksizler bunu düşünememişler mi? Ama onlar da haklı burası lay lay lom isviçre-norveç....gibi devletlerden
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Malatyada da yapmislar niye yazmiyorsunuz.boyle habercilik olmaz..gazetelerden degil insanlardan ogreniyoruz.olmaz boyle
    Cevapla
  • Neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi kuyruğuna basılanlar cıyak cıyak bağırmaya başlar
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışına kaçmak için büyük fırsat. Kaçması gereken suçlular yakalamaları çıkmadan bu işe sarıldı. Otobüs koltuğunda rahat rahat gittiler. Çalışmak için gidende mutlaka aralarında vardır. Oranları araştırmak gerek.
    Cevapla
  • paşadayı 2 yıl önce Şikayet Et
    uçakla gittiler otobüsle değil parasınıda sen ben ödedik vergilerimizle
    Cevapla
  • Suzan kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeşilyurt belediyeaide var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı