İçişleri Bakanlığı'ndan 'cuma namazı' açıklaması

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye giderek cuma namazını kılabileceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'cuma namazı' açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan 'cuma namazı' açıklaması
GİRİŞ 23.04.2021 02:22 GÜNCELLEME 23.04.2021 14:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakanlığın sitesine eklenen "Mali müşavirler 23 Nisan 2021 cuma günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mıdır?" sorusuna verilen yanıtta, konuyla ilgili daha önce genel olarak sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olduklarını ancak kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan 2021’e kadar verilmesi gerekliliği nedeniyle, mali müşavirler ile çalışanlarının, 17-18 Nisan ile 24-25 Nisan 2021 Cumartesi ve Pazar günlerine mahsus olmak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarından belirtilmişti. 23 Nisan 2021 Cuma günü de tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının kararlaştırılması üzerine mali müşavirler ile çalışanlarının bugün de kısıtlamadan muaf tutulmaları gerektiğinin değerlendirildiği aktarıldı. Bu muafiyet hakkının sadece muafiyet nedenine bağlı olarak mali müşavirler ile çalışanlarının ikametlerinden iş yerlerine gidiş ve gelişleri ile sınırlı olduğu, durumu kötüye kullananların gerekli yaptırımlara yer verileceği bildirildi.

VATANDAŞLAR İKAMETLERİNE EN YAKIN CAMİDE CUMA NAMAZINI KILABİLECEK

"Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 23 Nisan 2021 cuma günü vatandaşlarımız cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?" sorusunun yanıtında ise şu ifadelere yer verildi:

Bakanlığımızca daha önce getirilen açıklamalarda; tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının Cuma günlerine denk gelmesi halinde vatandaşların araç kullanmaksızın kendilerine en yakın camiye cuma namazı için gidip gelebilecekleri belirtilmiştir. Bu çerçevede 22 Nisan Perşembe 19.00'da başlayıp, 26 Nisan Pazartesi 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021'de vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekler.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    teravi kılamayacaksak ramazanın bereketi nerde
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Teravih namazını evde kılabilirsin ayrca cuma farz teravih farz değil
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Milletimizin , Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun Hayırlı Cumalar
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hüsran gelirse kılmaya ne zor.
    Cevapla
  • İslam 3 yıl önce Şikayet Et
    Teravih de aktif olan virüs, cuma vakti yok oluyor galiba.
    Cevapla
  • Burnundansoluyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Avm de de yok oluyor mu acaba. Ne taktınız kardeşim camiye camiilerdeki özen tedbir hiçbir yerde yok. Ancak boş beleş konuşmayı bilirsiniz
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir günde kılma nolacak
    Cevapla
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen Kılmaya Bilirsin Aklını Kendine Sakla .....!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında