Muhalefetin acınası hali: HDP'ye kuzu, ABD'ye aslan kesildiler

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' kelimesi kullanmasına tepki yağarken muhalefetin iki yüzlü tavırları dikkat çekti.

Muhalefetin acınası hali: HDP'ye kuzu, ABD'ye aslan kesildiler
Muhalefetin acınası hali: HDP'ye kuzu, ABD'ye aslan kesildiler
GİRİŞ 24.04.2021 22:38 GÜNCELLEME 25.04.2021 00:10
Bu Habere 259 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili açıklamasında 'soykırım' sözcüğünü kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı "ABD Başkanı'nın radikal Ermeni çevreleri ile Türkiye karşıtı grupların baskısı altında 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde telin ediyoruz." açıklamasında bulundu.

HDP'NİN ALÇAK BİLDİRİSİNE SESSİZ KALDILAR

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı konumundaki HDP gündüz saatlerinde yayınladığı skandal bildiride "Ermeni Soykırımı bu topraklarda yaşandı ve adaleti bu topraklarda sağlanmalıdır" ifadeleri yer aldı. 

Bu bildiri sonrası milliyetçi duruş sergiler gibi gözüken İYİ Parti ve sözde muhafazakar Saadet Partisi ve sözde Atatürkçü CHP ittifak ortaklarına karşı adeta üç maymunu oynadı. 

HDP'YE SES ÇIKARTAMAYAN MUHALEFET ABD'YE ASLAN KESİLDİ, AK PARTİ'Yİ SUÇLADI

1915 olayları ile ilgili Joe Biden'ın yazılı açıklamasındaki aynı dil ve argümanları kullanan Kandil uzantısı HDP karşısında tek kelime edemeyen CHP-İP ve SP, Biden'a sert tepki gösterirken AK Parti'yi suçlar dil kullanmaları dikkat çekti.

CHP: AK PARTİ İKTİDARININ BASİRETSİZLİĞİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Biden'a "ABD Başkanı Joseph Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları 'soykırım' olarak nitelemesi büyük bir yanlış olarak tarihe geçmiştir." sözleriyle yüklenirken skandal açıklamanın sebebini "AK Parti iktidarının basiretsiz dış politikası" olarak gösterdi.

AKŞENER, TÜRKLERE KATLİAMCI DİYEN HDPKK'YA SESSİZ KALDI AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRDİ

Türkleri 'katliamcı' diye suçlayan HDPKK Bildirisine sessiz kalan İYİ Parti Lideri Meral Akşener "Türk milletinin onurunu" savunarak "Sözde 'soykırım' lafını ağzına alarak tarihi yeniden yazmaya çalışanları da, Türk milletinin onur ve itibarına yönelik yapılan saldırıları; ciddiyetsiz ve dengesiz ilişkiler ağıyla yönetmeye çalışanları da en şiddetli şekilde kınıyorum." dedi. Akşener de AK Parti'yi hedef alıp gelinen noktanın "acizliğin ifşası" olarak tarif etti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE'Yİ SOYKIRIMLA ANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sanki HDPKK'nın alçak bildirisinden haberi yokmuş gibi Joe Biden'ı "Tehcir Kararı'nı manipüle ederek Türkiye'yi soykırımla anmak kimsenin haddi değildir" sözleriyle eleştirdi.

DEVA HEM HDP'YE HEM ABD'YE GÖZ KIRPTI

Uzun süredir HDP'ye iyi ilişki sinyali veren Ali Babacan'ın liderliğini yaptığı DEVA Partisi "Uluslararası alanda küçük düşürülmemizin nedeni dış politikada kötü yönetimdir" başlıklı bildiri yayınladı. Metinde ABD'ye karşı yumuşak bir dil kullanılırken AK Parti sert bir dille eleştirildi.

Bildiride yer alan "karanlık günleri aşmak" için Biden yönetiminden medet umarcasına  "Bizim idealimiz ülke içinde ve dışında barış, istikrar, iş birliği ve refahtır. Geçmişe saplanıp kalmak değil, geçmişten ders çıkararak güzel yarınları inşa etmektir.” ifadeleri tepki çekti.

Son dakika: HDP'den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 259
  • Türkiye İstanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ip sp hdp bunlar aynı kafadan aynı yolun yolcusu
    Cevapla
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    ZİLLET ve İLLET ittifak ortakları; Amerika domuzlarından önce HDP li kardeşleriniz Türkiye'nin soykırım yaptığını açıklamıştı;onlara neden gıkınız çıkmadı; üç beş oy zarar ederdiniz değilmi? Sizi gidi hainler!!!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR Şehitlerin Katili PKK nın da Ortakları...
    Cevapla
  • soner 2 yıl önce Şikayet Et
    lütfen yaa hdp ye de bişeyler söylemez misiniz?
    Cevapla
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ye tık yok..tabı Hdpden oy alacaklar,ne yapsınlar kıvırıyorlar..evımızın içindeki haınlerı görmezden gelıyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!