Son dakika: HDP'den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri

HDP 1915 olaylarıyla ilgili skandal bir bildiri yayımladı. Sosyal medya üzerinden yayımlanan bildiride Türkiye'ye karşı yalan ve haddi aşan ifadeler kullanıldı.

Son dakika: HDP'den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri
Son dakika: HDP'den 1915 olaylarıyla ilgili skandal bildiri! Haddi aşan Türkiye ifadeleri
GİRİŞ 24.04.2021 15:23 GÜNCELLEME 25.04.2021 00:02
Bu Habere 599 Yorum Yapılmış

Ermenilerin, sözde Ermeni soykırımının "yıl dönümü" olarak belirledikleri ve bazı ölkelerde anma faaliyetleri yaptığı 24 Nisan'da HDP'den skandal bir bildiri geldi. Türkiye'nin haklı tezlerini görmezden gelen ve Ermeni diyasporasının yalanlarını destekleyen HDP, 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteledi. 

TÜRKİYE İLGİLİ HADDİ AŞAN SKANDAL İFADELER

Türkiye ve o dönem iktidarda olan İttihat ve Terakki Partisi ile ilgili skandal ifadelerin yer aldığı bildiride "Ermeni Soykırımı bu topraklarda yaşandı ve adaleti bu topraklarda sağlanmalıdır" denildi.

Bildiride ayrıca "106'ncı yıldönümünde bu toprakların kadim halkı olan Ermenilere karşı gerçekleştirilen soykırımı, yaşanmış olan büyük felaketi ve insanlık trajedisini yüreğimizde hissediyor, katledilenleri saygı ve rahmetle anıyoruz."  ifadeleri yer aldı.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik HDP'nin 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. 

FAHRETTİN ALTUN: SİZİ AZİZ MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir. Sizi aziz milletimize havale ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

İBRAHİM KALIN: SIRTINIZI DAYADIĞINIZ PKK VE ASALA TERÖRÜ UTANCIYLA YÜZLEŞİN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da HDP'nin paylaşımına tepki göstererek "Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin" mesajını paylaştı.

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ: SÖYLEDİĞİNİZ SADECE ASALA VE PKK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SÖZCÜLÜĞÜNDEN İBARETTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de HDP'nin 1915 olaylarıyla ilgili yayımladığı bildiri sonrası çok sert açıklamalarda bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"PKK adlı katliam şebekesinin insanlarımıza dönük katliamlarıyla yüzleşin. PKK’nın yakın coğrafyamızdaki her dinden ve etnik gruptan insanlara dönük katliamlarıyla yüzleşin. Bu söyledikleriniz doğru değil. Durduğunuz yer doğru değil. Çünkü bağlı olduğunuz yer insani değil. Tarihi çarpıtarak sadece kendi tarifinizi ifade etmiş olursunuz. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar yıkıcı siyaset yine sizden çıktı. Yaptıklarınız herkese ve her şeye haksızlık ve saygısızlıktır. Nerede bir yıkıcı siyaset varsa ilk destekçisi siz oluyorsunuz. Söylediğiniz şey bir tarih tezi değil, bir siyasi analiz değil, bir siyasi iddia bile değil. Söylediğiniz şey sadece ASALA ve PKK arasındaki ilişkinin sözcülüğünden ibarettir. Asıl utanılması gereken budur."

"ASALA VE PKK/PYD'NİN KANLI YÜZÜNÜ GİZLEME ÇABANIZ BOŞUNADIR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan da skandal bildiri sonrası sosyal medya üzerinden sert açıklama geldi.

Kurtulmuş, "Ermeni çetelerinin gerçek yüzünü Müslüman Kürt halkı çok iyi bilmektedir. Emperyalizmin yalanlarının arkasına sığınarak, ASALA’nın ve ondan türeyen PKK/PYD'nin kanlı yüzünü gizleme çabanız boşunadır. Tarihi kendi politik amaçları uğruna zehirlemeye çalışan HDP'yi telin ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: BÜYÜK İSRAİL VE BÜYÜK ERMENİSTAN İÇİN SAVAŞTIKLARININ RESMEN İKRARIDIR

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada "HDP eski eşbaşkanı Sezai Temelli’nin Türkiye topraklarının bir bölümünü vadedilmiş topraklar (arz-ı mevud) olarak nitelendirmesi ve HDP MYK’sının bildirisindeki sözde Ermeni soykırımı iftirası; HDP ve PKK’nın büyük İsrail ve büyük Ermenistan için savaştıklarının resmen ikrarıdır." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 599
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şaşırmadım hatta daha bunlar salyalarini niye akitmaya geç kaldılar diyordum. Türkiye'de keşke tehcir yerine gerçekten soykırım yapılsaydı şimdi içimizde hdpkk diye bir oluşum olmayacaktı. Bunların topu Ermeni'dir. Hiçbir zaman Kürt davası olmamıştır.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanmazlar yazıklar olsun yediğiniz içtiğiniz haram olsun.
    Cevapla
  • deli gadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yollayin su hainleri ermenistana yeter artik milletin sitindan gecinip ulkesine hainlik yapan partiler kapatilsin vatandasliklarini alin defolup gitsinler israil amarika almanya fransa icin calisiyor bu hdp kapatin yaka paca ermenistana yollayin
    Cevapla
  • Sinem Yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP kapansın üyelerine 20 yıl siyasa yasak getirilsin
    Cevapla
  • Akkus 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler Osmanlı devletine karşı silahlanip ayaklandılar amaçları Osmanlı devletinden toprak koparmakti hiç acımadan hamile demeden kadın çoluk çocuk demeden diri diri ahırlarda yaktılar cephede savaşan askerlerin eşlerine tecavüz ettiler katlettiler soykırımı Osmanlı turklerine karşı alçakca namussuzca hain ermeliler yapmıştır , soykırımı Azerbaycan turklerine karşı alçakca namussuzca hain Ermenistan yapmıştır bunun hesabı Allah'ın izniyle sorulacaktır bu hainlerin ermeni tohumlarinin bütün bu çırpınışları kendi yaptıkları soykirimlari bastırmak içindir Türklerin intikam almalarından korktukları içindir. içimizdeki ve dışımızdaki hainlere artık rahat uyku yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!