Kafe, lokanta ve restoranlar tekrar açılacak mı? Kafeler için bugün yeni kararlar…

Ramazan ayının gelmesiyle kapanan kafe, lokanta ve restoranlar için atılacak yeni adımlar hem işletmeciler hem de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Paket servis veya gel-al hizmeti veren yeme-içme yerleri hakkında İçişleri Bakanlığı gönderdiği genelgede 16 Mayıs’a kadar kapalı olacağını bilgisini paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Kabine Beştepe’de toplanıyor. Peki kafe, lokanta ve restoranlar ne zaman açılacak?

Kafe, lokanta ve restoranlar tekrar açılacak mı? Kafeler için bugün yeni kararlar…
Kafe, lokanta ve restoranlar tekrar açılacak mı? Kafeler için bugün yeni kararlar…
GİRİŞ 26.04.2021 16:46 GÜNCELLEME 26.04.2021 16:46

Ramazan bayramı bu yıl 13 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. Nisan ayında düzenlenen ilk Kabine toplantısı sonrası vaka sayılarındaki yükselişin önüne geçmek ve artışı durdurmak amacıyla kafe, restoran, kıraathane, çay bahçesi vb. iş yerlerinin faaliyetleri Ramazan ayı itibariyle durdurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 haftalık kısmi kapanma süresince vaka sayıların takip edileceğini ve buna göre yeni kararlar için adım atılacağını ifade etmişti.  14 günlük  kısmi kapanma bugün itibariyle sona erecek. Kapanan işyeri sahipleri, çalışanlar ve vatandaşlar kafe, lokanta ve restoranlar bayramdan sonra mı, önce mi açılacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte yeme-içme yerleri için son ayrıntılar…

Kafe, Lokanta ve Restoranlar Tekrar Açılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Nisan'da  gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçildiğini söyledi. Alınan yeni tedbirleri duyuran Erdoğan” Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede “ 16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’e kadar yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yerler) işyerlerinin iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edemeyecek.” ifadeleri yer aldı.

26 Nisan Pazartesi Kabine Toplanıyor!

Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek. Bakanların katılımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında yapılacak toplantıda ana gündem maddesi kısıtlama ve tedbirler olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısmi kapanmanın sonuç vermemesi durumunda tam kapanma olabileceğinin sinyallerini vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yasak ve tedbirlerin etkilerine dair bugün detaylı bir sunum gerçekleştirecek. Kabine toplantısından çıkan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak. Kafe, restoran vb faaliyet veren işyerleri ile ilgili yeni kararların alınması beklenmiyor. 

Kafe ve Restoranlar Ramazan Ayında Nasıl Çalışıyor?

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz Kabine toplantısının ardından 81 il Valiliğine Kısmi Kapanma konulu genelge gönderdi.  Kafe, restoran ve vb. işyerlerinin 16 Mayıs 2021 Pazar gününe kadar iç ve dış mekanlarda masada müşteri kabul etmeyeceği duyuruldu. 

Bu süre içerisinde yeme-içme yerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, saat 19.00’dan sahur vaktine kadar sadece paket servis, Cumartesi ve Pazar günleri ise sabah 10.00’dan sahur vaktine kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek.

Aynı şekilde online yemek sipariş firmaları hafta içi ve hafta sonlarında saat 10.00’dan sahur vaktine kadar evlere/adrese paket servis şeklinde satış yapabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda