Ermenilerin yaptığı katliamı gözyaşları ile anlattı

Ermeni çeteler tarafından 1918 yılında 278 kişinin vahşice şehit edildiği Alaca Mahallesi sakinleri o yılları anlatarak soykırım iddiasına tepki gösterdi.

Ermenilerin yaptığı katliamı gözyaşları ile anlattı
Ermenilerin yaptığı katliamı gözyaşları ile anlattı
GİRİŞ 26.04.2021 16:13 GÜNCELLEME 26.04.2021 16:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Erzurum’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Aziziye ilçesine bağlı Alaca Mahallesi tarihinde Ermeniler tarafından yapılan en büyük katliamlardan birisini barındırıyor. 10 Mart 1918 yılında Ermeni çeteleri tarafından Alaca köyünde bulunan 278 kişi, acımasızca şehit edilip kadın ve çocukları ise bir ahıra doldurarak yakıldı.

103 Yıldır dinmeyen bu acı, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı ‘soykırım’ açıklaması üzerine adeta ikiye katlandı. Köy sakinleri, Türklerin soykırım yaptığını düşünenleri Alaca Mahallesinde Ermenilerin neler yaptığını gözleriyle görmeye davet etti.



"KADINLAR SAKLANDI DİYE, BAŞLARINI KESMİŞLER"

O gün yaşananları yakınlarından dinleyen Rafet Cengiz, Ermenilerin kendilerinden kaçan kadınların başlarını kestiğini ifade ederek, "Bizim aileden 5 kadın öldürüldü. Bunlar tandıra girdi. Lambaların üzerindeki hisleri yüzlerine sürmüşler ki Ermeniler onlara yaklaşmasın diye. Onlar ise bunları tandırdan çıkartıp başlarını kesmişler. Halam 6 yaşındayken görmüş bu olayları. Başı kesilen kadınlar ayağı kalkıp dolanıyormuş. Bizden niye saklanıyorsunuz diye kesmişler kafalarını" dedi.



"YANDIM ALLAH SESLERİ CİVAR KÖYLERDEN DUYULMUŞ"

Ermenilerin yaktıkları yaşlıların "Yandım Allah" seslerinin civar köylere gittiğini kaydeden Cengiz, "Ruslar buradayken bizim köy halkına 'Biz size silah verelim bizle gelin Ermeniler buraya gelirse sizi sağ bırakmaz' demişler. Yaşlı adamlarda demiş ki 'Biz silahlanırsak bizi daha fazla öldürmek isterler' o yüzden almamışlar. Ermeni köye girer girmez herkesi yakıp yıkmış. Ahırlara saman basmışlar yaşlıları doldurmuşlar ve üzerlerine benzin dökmüş yakmışlar. Çevre köylere 'Yandım Allah' sözleri gitmiş ama onlar gelip kurtaramamışlar. Ordu burada olduğu için gelememişler. Burada o an 150 adam ölmüş" şeklinde konuştu.



"BU KÖYE YAPILAN İŞKENCENİN AKIL VE MANTIKLA YERİ YOK"

Kazım Karabekir’in bile "Böyle katliam görmedim" dediğini hatırlatan Cengiz, "Kadınları göğüslerinden çivilemişler. Yapmadıkları eziyet kalmamış. Bizim 5 akraba evleri delerek diğer evlere kaçıyormuşlar. Ermeniler anlamış onlara da işkence etmiş. Kazım Karabekir buraya gelmiş buradaki olayı görünce not defterine ben hayatımda 'Böyle eziyet görmedim' demiş. 'Alaca köyüne Ermeniler öyle bir katliam yapmış ki akıl almaz' demiş. Bu köy çok büyük olduğu için ordu buraya yerleşmiş. Allah belalarını versin. Bu köye yapılan işkencenin akıl ve mantıkta yeri yok" açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR 9
  • ilşunail 2 yıl önce Şikayet Et
    azeriler birazcık olsun intikamımızı aldılar ama burda bitmez günü geldiğinde 500 yıllık defterler açılır zebaniler bile bizi kıskanır
    Cevapla
  • bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Azeriler değil o intikamı biz aldık. Erdoğan'a şükran borçluyuz.
    Cevapla
  • kapiş 2 yıl önce Şikayet Et
    sizde rusları dinleseydiniz
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ruslar dinlenecek adam mı
    Cevapla
  • Bremenli 2 yıl önce Şikayet Et
    senin yatigin ayip ruslara katilip asemile mi olsalardi tövbe tövbe
    Cevapla
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah be dedem biz biliyoruz bu Ermenilerin ne olduğunu, haçlılarda biliyor asıl soykırımcının Ermeniler olduğunu ama dertleri Türkiye'yi uluslararası arenada suçlu durumuna düşürmek, çünkü 1. dünya savaşı daha bitmedi hala bu toprakları istiyorlar, genç nesile cihat ruhunu aşılamalıyız..
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Alaca köyüne 5 km mesafede Tebrizcik köyündenim.Anneannemden dinlerdik ermeni katillerini. 93 yaşında vefat etti anneannem. Ermeniler azılı katiller.
    Cevapla
  • Çağrı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal