Bayramda memlekete gitmek serbest mi? Ramazan Bayramında seyahat yasağı olacak mı?

Şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı mı ve bayramda seyahat yasağı getirilecek mi soruları Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Son alınan kararlar çerçevesinde özel araç ile sokağa çıkma yasağı süre kapsamında şehirler arası seyahat etmek yasaklandı. Bayramda uygulanacak yeni kısıtlama kararları ise kabine toplantısı sonrası açıklanacak. İşte detaylar…

Bayramda memlekete gitmek serbest mi? Ramazan Bayramında seyahat yasağı olacak mı?
Bayramda memlekete gitmek serbest mi? Ramazan Bayramında seyahat yasağı olacak mı?
GİRİŞ 26.04.2021 17:21 GÜNCELLEME 26.04.2021 17:23

Bayramda şehirler arası seyahat yasağının olup olmayacağı en çok merak edilenler arasında yerini alıyor. Ülkemizde bayram tatillerinde vatandaşlar memleketlerine giderek yakın akrabalarını ziyaret ediyor. Lakin pandemi süreci bu durumun önüne geçiyor. Bilindiği üzere Ramazan ayının girmesi ile birlikte yeni kısıtlama tedbirleri açıklandı ve kısıtlamalar genişletildi. Bayram da ise seyahat yasağına ilişkin önlemlerin daha da genişletilmesi bekleniyor. İşte merak edilen soruların cevapları…

Bayram’da Şehirler Arası Seyahat Yasağı Olacak mı?

Ramazan ayı ile birlikte yeni kısıtlamalar getirilerek tedbirler artırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tedbirlerin yetersiz kalması durumunda yeni önlemlerin alınacağı sinyalini daha öncesinde vermişti. Bu kapsamda Ramazan Bayramı süresince henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Lakin beklentiler kısıtlamaların artırılacağı yönünde.

Son alınan tedbir kararlarına göre ise Şehirler arası seyahat otobüs, uçak ve toplu taşıma araçları ile serbest. Özel araçla ise sokağa çıkma yasağı saatlerinde ve süresince yasaklandı.

Yeni alınan Tedbirler kapsamında hafta içi 19.00 ila 05.00 saatleri arasında ve hafta sonu Cuma akşamından Pazartesi günü sabah saat 05.00 saatine kadar tam gün sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Söz konusu mevcut kısıtlamaların ise genişletilip genişletilmeyeceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."