Tam kapanmada marketler açık olacak mı? Sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri!

Koronavirüs'ün yayılımının her geçen gün daha da arttığı Türkiye'de yeni önlemler alınmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan kabine toplantısında yeni kararlar alındı. 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında kısıtlamaların sıkılaşacağı tam kapanmada günlerinde marketler açık olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri!

Tam kapanmada marketler açık olacak mı? Sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri!
Tam kapanmada marketler açık olacak mı? Sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri!
GİRİŞ 26.04.2021 21:19 GÜNCELLEME 26.04.2021 21:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen kabine toplantısında yeni kısıtlama kararları alındı. Koronavirüs salgınının güçlenerek yayılmaya devam ettiği günlerde daha önceden sinyalleri verilen kısıtlamalar Cumhurbaşkanı'nın bu gün yaptığı açıklamalarda hayata geçti. Yapılan açıklamada 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmanın hayata geçirileceği duyuruldu. Peki, tam kapanma günlerinde marketler açık olacak mı? Merak eden vatandaşlar için işte sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri ve günleri...

Tam Kapanmada Marketler Açık Olacak Mı?

Yapılan kabine toplantısının akabinde ülkemizde tam kapanma kararı alındığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19:00'dan başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 5'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Yeme içme sektörlerinde sadece paket servis ile hizmet verecekler. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günlerde belirtilen saatlerde hizmet verebilecekler.

Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak. Şehirlerarası toplu ulaşım araçları yüzde 50 kapasite ile çalışacaklardır. Uzaktan çalışan kamu personelleri sokağa çıkma yasaklarına tabi olacaklar. Tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek ve tüm sınavlar ertelenecektir. Tarım sektöründe çalışanların faaliyetleri için ayrıca bir düzenleme yapılacaktır. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır.” dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor