Coşkun Başbuğ: Metina ara hedef, asıl ana hedefler...

Emekli istihbaratçı, terör ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonlara ilişkin kritik açıklamalar yaptı

Coşkun Başbuğ: Metina ara hedef, asıl ana hedefler...
Coşkun Başbuğ: Metina ara hedef, asıl ana hedefler...
GİRİŞ 27.04.2021 19:04 GÜNCELLEME 27.04.2021 19:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarını değerlendirdi.

Metina'ya yapılan harekat hakkında açıklamalarda bulunan Terör ve güvenlik uzmanı Başbuğ, harekatların yaz boyunca devam edeceğini vurguladı.

A Haber canlı yayınından büyük hedefi de işaret eden Başbuğ, "Çok geniş bir coğrafyada harekat yürütüyoruz. Bu Metina'da başlayan operayon ne ilk ne de son olacak. Önümüz yaz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerinin üzerine gitmesi önümüzdeki yazın ardından kışa kadar devam edecektir. Metina ara hedef, asıl ana hedefler Kandil ve Sincar." şeklinde konuştu.

Yapılar Irak ve Suriye'de

Türkiye'nin komşularıyla da temas halinde olduğunu belirten Başbuğ, "Çok zorlu bir sürece başladık. Ülke içinde terörün bittiğini herkes gururlar söylüyor. Şu da bilinmeli ki bu terörün komple bittiği ya da terörle mücadelenin son bulduğu anlamı çıkmamalı. Irak ve Suriye coğrafyasında ana hedefin Türkiye olduğu yapılanmalar var. Bu yapılanmalara karşı sessiz kalamayız. Hem diplomatik hem de askeri olarak Türkiye'nin çalışmaları devam ediyor." dedi.

Canlı yayında önemli bilgiler veren Terör ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ sözlerine şöyle devam etti;

Önümüzdeki süreçte operasyonlar devam ediyor. 37 olarak açıklanmış olsa da bölgede öldürülen teröristlerin sayısı daha fazladır ancak devlet olduğumuz için net rakamları söylemeliyiz. Bu sayı önümüzdeki günlerde artacaktır.

YORUMLAR 5
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc HERDAİM MÜSLÜMAN Türke Türk ordusuna yaar ve yardımcı olsun muhafaza ve muzaffer eylesin inşaAllah amiiiin aminn amiiiin
    Cevapla
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Irak-Kuzey Suriye Türkiye'nin hakkıdır, 40 yıldır bize verdikleri zarara karşılık o topraklar artık bizimdir, Vatikan iti pkk o bölgeyi yağmalayıp batıya peşkeş çekiyor..
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izni ile sıra arkasındakilere de gelecek.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    leşler artsın inşlaAllah.
    Cevapla
  • GAFFAR 2 yıl önce Şikayet Et
    sürüsüne imha bereketi inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!