Okullar için dikkat çeken açıklama!

Prof. Dr. Oya İtil,“12 yaş altındaki çocuklar virüsü yüzde 50 ila 90 oranında daha az bulaştırıyor. Bu yüzden okullar salgının ana merkezi değildir.” dedi.

Okullar için dikkat çeken açıklama!
Okullar için dikkat çeken açıklama!
GİRİŞ 10.05.2021 07:10 GÜNCELLEME 10.05.2021 07:12
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Tam kapanma sonrası okullarda yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği merak konusu. Eğer geçilirse virüs yayılımına ne gibi etkisi olacağını Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Oya İtil cevapladı. İtil “Koronaya bağlı ölümler çocuklar arasında daha az. 12 yaş altındaki çocuklar da virüsü erişkinlere göre yüzde 50 ila 90 oranında daha az bulaştırıyor. Bu veriler doğrultusunda birçok ülke ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumlarını açık tuttu” dedi.
 

Normalleşme nasıl olacak? Bilim Kurulu üyesi açıkladı


RİSK OLDUKÇA DÜŞÜK

Prof. Dr. Oya İtil, İngiliz varyantının çocukları daha çok etkilediği yönündeki söylentilerin yapılan araştırmalar ile çürütüldüğünü aktardı. İtil “65 yaşındaki bir kişinin koronadan hayatını kaybetme riskiz yüzde bir. Bu oran, 5 ila 15 yaşındaki çocuklar için ise yüz binde bir. Yani bir çocuğun trafik kazasından ölme riski daha fazla. Bu yüzden okullar, salgında yayılmanın ana merkezi değildir. Okulların kapanması vakaları düşürmez aksine yükseltir. Çünkü çocuklar virüsü genellikle yetişkinlerden kapıyor. Öğretmenlerin öğrencilerinden enfeksiyon alma riski de oldukça düşüktür” ifadelerini kullandı.

Yine de tedbiri elden bırakmamak gerektiğini vurgulayan İtil, şu tavsiyelerde bulundu: Okul giriş ve çıkış saatleri mümkün olduğunca çeşitlendirilmelidir. Sınıflar farklı saatlerde derse başlayıp farklı saatlerde bitirmeli. Bir sınıfta en fazla 25 öğrenci olmalı. Öğrencilerin arasında en az 1 metre mesafe bulunmalı.

Türkiye Gazetesi

 

YORUMLAR 41
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi be yanımdaki komşu okuldan bulaştı virüse işinize geldiği gibi davranıyorsunuz
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Koronavirus, en çok aile ve yakin çevre ziyaretlerden bulaşıyor bunu çoktan ortaya koyuldu, ama yorumlarda bazı vatandaşlar inadına her seyi okulların üstüne atıyor,başka ülkelerde olmayan şey sadece Türkiye'de ölüyormuş demek ki ! Sadece sorun okula giden çocukta ! Bu arada yorumlarda, şüpheli olmayı başladın, sik sik koronavirus haber üstünde, okullar her zaman hedef alındığını gördüm, konu başka bir şey üstünde olsa bile aynı yorumlar yenden hep geriyor, bunda bir tuhaflık var, sanki bazıları okullar kapansın için baskı yapıyor gibi, artık kafalarından ne geçiyor sa ...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığınla çelişme istersen.Aile ziyaretleri kapalı ortamda oluyor.Bulaş o yüzden senin dediğingibi.Ama senin demediğingibi olansa öğrencilerde saatlerce kapalı ortamdalar.Ayrıca avrupada okullar sürekli kapatıldı.Şu an açanlar aşılamayı hemen hemen bitirenler.
    Cevapla
  • Hasan Elver 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin ilk aklına gelen okulların açılması oluyor ama en güvensiz yer okullar. Zaten çokğu öğrenciyi annesi babası okula gönderiyor ve okul içinde her türlü önleme rağmen çocuklar kapalı ortamda saatlerce maskeli duramıyor ve bulaşı artıyor.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    he oyle bızım aıleye okuldan bulasdı vurıs okulların acılması akıl ısı degıl
    Cevapla
  • Kanun 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmail bilip bilmeden konuşma. Öğretmenler uzaktan eğitim taraftarı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu