2021 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den kritik 17 Mayıs kararı! Pazartesi günü...

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Resmi, özel ve örgün tüm yaygın eğitim kurumlarında 17 Mayıs’ta uzaktan eğitimin devam edileceği duyuruldu. Ramazan bayramı sonrası okulların açılması için değerlendirme yapılacak. Durum değerlendirmesinin ardından okullara başlayacak kademe ve sınıflar belli olacak. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB 2021 okulların açılma tarihi...

2021 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den kritik 17 Mayıs kararı! Pazartesi günü...
2021 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den kritik 17 Mayıs kararı! Pazartesi günü...
GİRİŞ 15.05.2021 18:42 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:42
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Tam kapanma nedeniyle evlerinden uzaktan eğitime geçen milyonlarca öğrencinin gözü kulağı okullar için atılacak adıma çevrildi. Özellikle merkezi sınavlara katılacak 8 ve 12. sınıflar için nasıl bir yol haritası oluşturulacağı ana gündem maddelerinden birisi oldu. MEB yaptığı son  açıklamada 17 Mayıs Pazartesi günü uzaktan eğitim verileceğini duyurdu.  Milli Eğitim Bakanlığının verdiği tarih haftaya Pazartesi günü sona erecek. Bu süreçte Kabine toplantısında okullar için alacağı karar merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı programda yaptığı açıklamada eğitim gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB yüz yüze eğitime başlanması planlanan tarih….

Lise sınavları iptal mi edildi? MEB lise 9,10,11 ve 12. sınıf 2. dönem sınav tarihleri!

Okullar 17 Mayıs'ta Açılacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimle ilgili kritik bir açıklama yaptı. Okulların açılma tarihi merak edilirken MEB'den yapılan açıklamada " "17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Durum Değerlendirmesi 17 Mayıs'ta Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamanın devamında resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videokonferans yöntemiyle bağlandığı “ 81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası" programında bir öğrencinin pandemi nedeniyle okullarımızdan uzak kaldık, gerekli hijyen koşulları sağlandıktan sonra okullarımız açılacak mı? sorusuna yanıt verdi.  17 Mayıs itibariyle yeni normalleştirme takvimlerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı ilk kabine toplantısının en önemli gündem maddesinin okullar olacağını ifade etti.

Alınan tedbirlerin sonuç verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “ 
Alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığının altını çizen Cumhurbaşkanı” Fakat gerektiğinde şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

“Her Türlü Gayreti Gösterdiğimizden Emin Olabilirsiniz”

Salgının inişli çıkışlı seyrinin kesin tarihler verilmesine engel olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı “  Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor.” dedi. Açıklamasının devamında “ Zira herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Ve okullarımızla bizler gelişiyoruz. Okullarımızla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak ve tekrar derslerinize dönmek, hocalarınızla bir arada olmaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bayram Sonrası Yüz Yüze Eğitim Nasıl Verilecek? 

Tam kapanma öncesinde vaka sayılarının düşürülmesi için 8 ve 12. sınıflar hariç İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri uzaktan eğitime geçmişti. Tam kapanma ile birlikte bu sınıflarda evlerinden eğitime geçiş yaptı. 17 Mayıs sonrası normalleştirme çalışmalarının kademeli olarak başlaması bekleniyor. Bu sebepten ötürü okullarda tam zamanlı bir açılması olması beklenmiyor.

Üniversite ve liseye geçiş sınavına katılacak 8 ve 12. sınıfların ilk etapta bayram sonrası okullarına kavuşması ön görülüyor. Haziran ayının başlamasıyla okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul ve diğer kademelerde ilgili takvim belirlenecek. Okullarla ilgili son karar önümüzdeki kabine toplantısında verilecek. 

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı iftar programında yaptığı açıklamada Kabine toplantısının ana gündem maddesinin okullar olacağını ifade etti. Bu açıklama ile birlikte Bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının tarihi merak konusu oldu. Kabine toplantısının henüz net tarihi bilinmezken 11 Mayıs veya ertesi gün toplantının yapılması bekleniyor. Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tam kapanmanın bilançosunu değerlendirecek. Ve normalleştirme adımları ile ilgili detaylar belirlenecek.

MEB 2020-2021 Eğitim Öğretim Takvimi!

YORUMLAR 144
  • Cevasız 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokular acılsın
    Cevapla
  • Arzu sezer 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılırsa gidip kantinden bolca şeylerden alicam,tabii param olursa eger
    Cevapla
  • Tuana 2 yıl önce Şikayet Et
    Haftada kaç gün açık olacak peki ?
    Cevapla
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne açılmasından bahsediyorsunuz sayın veliler. Biz aşılanmadık. Siz çocuklarınıza bir zahmet bakın evde. Virüs var. Sizin çocuklarınız kadar bizim ve ailemizinde sağlığı önemli. Farkındamısınız. Bize dadı muamelesi yaptığınızın. Bizde açılsın istiyoruz ama şuan durum bu.
    Cevapla
  • 12345 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızı düşünmüyormudunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı