Lise sınavları iptal mi oldu? MEB 9,10,11 ve 12. sınıflar yüz yüze sınav olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uzaktan eğitime geçilmesiyle lise 2. dönem sınavlarının ertelendiğini duyurmuştu. Tam kapanma nedeniyle okullardan uzak olan öğrenciler sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyordu. MEB 2. dönem yarım kalmış sınavlara ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine tercih hakkı sunulurken 12. sınıflar okullarda yüz yüze sınav olacak. Peki lise sınavları iptal mi, lise sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB’den yapılan sınav açıklaması…

Lise sınavları iptal mi oldu? MEB 9,10,11 ve 12. sınıflar yüz yüze sınav olacak mı?
Lise sınavları iptal mi oldu? MEB 9,10,11 ve 12. sınıflar yüz yüze sınav olacak mı?
GİRİŞ 14.05.2021 17:47 GÜNCELLEME 14.05.2021 17:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Lise sınav tarihleri, öğrenciler tarafından merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanmanın ardından yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi açıklayacak. Yıl sonu başarı puanı ve karne notlarının oluşturulması için yüz yüze sınavlar yapılacak. MEB, yarım kalan lise sınavları, sorumluluk sınavlarıyla ilgili açıklama yaptı. 18 milyon öğrenci ve ailesi sınavların nasıl yapılacağına ilişkin araştırma yapıyor. Üniversiteye giriş sınavında belirleyici bir rol üstlenen yıl sonu başarı puanı nedeniyle 12. sınıfların ölçme ve değerlendirme yani sınavları okullarda yüz yüze imkanlarla düzenlenecek. İsteyen lise 9,10,11. sınıf öğrencileri ise okula dilekçe vererek sınavlara katılmayabilir. Peki lise sınavları iptal mi edildi? İşte Milli Eğitim Bakanlığının sınav kararı!

Lise Sınavları İptal Mi Edildi?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre lise sınavları iptal edilmedi. Lise 12. sınıf öğrencileri okullarda yüz yüze sınav olacak. Sınavlardan alınan puanlarla yıl sonu not ortalaması belirlenecek.

Lise 9,10,11. sınıf öğrencilerine ise sınavlar hakkında tercih imkanı sunuldu. İsteyen öğrenciler okula dilekçe vererek sınavlara katılmayacak. Sınavlara katılmayan öğrencilerinin karne notları 1. dönem sınavlardan alınan puanlar ile oluşturulacak.

Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2020-2021 eğitim öğretim yılına ait 2. dönem sınavları 24 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler bu sınavlarda 1 Kasım 2020- 26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanımlardan sorumlu tutulacak. Yüz yüze olarak okullarda gerçekleşen sınavlarda öğrenciler her dersten tek sınav olacak. Sınavların yapılacağı tarihlerde öğrencilerin farklı bir il veya yurt dışında bulunan öğrenciler bulundukları yerlerde sınavlara katılabilecek. 

Lise Sorumluluk Sınavı Tarihleri Belli Oldu!

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin son haftası içinde yapılması planlanan sorumluluk sınavları 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. 12. sınıf öğrencilerinin başarısız oldukları derslerden oluşacak sorumluluk sınavları da bu tarihler arasında düzenlenecek.

Bu eğitim yılında birinci ve ikinci döneminde yapılan sınavlara katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler 24 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak sınavlara katılabilecek. Geçerli mazeret nedeniyle katılmayacak öğrencilere yönelik olarak 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak sorumluluk sınavları döneminde sınav hakkı tanınacaktır.

17 Mayıs Pazartesi Günü Uzaktan Eğitim Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, vaka sayılarının artmasının ardından İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitime geçmesi kararını aldı. Tam kapanma ile birlikte yüz yüze eğitime devam eden 8 ve 12. sınıflarda evlerinden ders işlemeye başladı. Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs Pazartesi günü veliler ve öğrenciler nasıl bir karar alınacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada  “ 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacaktır.'' denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Yılı Sınav Takvimi!

YORUMLAR 9
  • Rüya 2 yıl önce Şikayet Et
    9sınıf sınavları iptalmıoldu
    Cevapla
  • Rüya 2 yıl önce Şikayet Et
    9sınıf sınavları iptal mı
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    ben 7. sınıfım ben güncel bilgilere ulaşamıyorum bizim sınavlar ne zaman olacak.
    Cevapla
  • AÇELYA DAYAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar 1 haziran veya sonrasında ise olur arkadaşlar.
    Cevapla
  • AÇELYA DAYAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok teşekkür ederim , gerçekten çok güzel olmuş haberiniz ama benim merak ettiğim bir soru var.Şimdi sınav tarihleri 24 mayıs ve 28 haziran arası değilmi ,e ama 1 hazirana kadarda uzaktan eğitim var o zaman 1 haziran veya 1 haziran dan sonramı olur sınavlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...