Bayramda marketler açık mı? Ramazan Bayramında ŞOK, BİM, A101, Migros çalışma saatleri...

Ramazan Bayramı 13-14-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında eda edilecek. 3 günlük resmi tatil boyunca marketlerin açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bayramda marketler açık mı?

Bayramda marketler açık mı? Ramazan Bayramında ŞOK, BİM, A101, Migros çalışma saatleri...
Bayramda marketler açık mı? Ramazan Bayramında ŞOK, BİM, A101, Migros çalışma saatleri...
GİRİŞ 12.05.2021 22:36 GÜNCELLEME 12.05.2021 22:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kam kapanma süreci içerisine denk gelen Ramazan Bayramı 13 Mayıs 2021 Perşembe günü olacak. 14 Mayıs 2021 Cuma günü ve 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü de devam edecek olan bayram toplamda üç gün sürecek. Sokağa çıkma yasağı boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösteren marketler bayramda da aynı saatlerde mi açık olacak?

Bayramda Marketler Açık mı?

İçişleri Bakanlığı market çalışma saatleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı; ‘’sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Tam kapanma genelgesi üç günlük Ramazan Bayramı'nı da kapsıyor, bu nedenle bayramda da marketler saat 10.00-17.00 arasında hizmet sunabilecek. Ancak marketlerin bayram mesaisi politikalarına göre değişebiliyor. Bazı marketler bayramın ilk iki günü çalışanlarına izin verebiliyor.

YORUMLAR 21
  • Ford yedek parça 2 yıl önce Şikayet Et
    pazartesi Ocak ayı
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    marketten bir şişe su al fiş kesiyor.bakkal fiş vermiyor.aldığı katmadeğer vergisi cukka cebe kaçak şatış.devlete bildirmiyor.100 milyonluk satış yapıyor devlete 10 milyon bildiriyor.alışverişin çoğu kayıtdışı.
    Cevapla
  • ismkl 2 yıl önce Şikayet Et
    market kestiği fişi vergi vermek için değil kasiyeri denetlemek için kesiyor. ayrıca bakkal her ihtiyacına cevap verir. paran olmasada alırsın eksik olduğunda da. marketten 1 lira eksik olsun çıkabilecekmisin marketten. bakalım. bakkalını koru senin mahalle bakkalın senin her türlü eksiğini kapatır.
    Cevapla
  • mmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet katma değer vergisini ve birçok vergiyi kaldırmalı, asıl vergi kazançtan %2.5 alınmalı fazlası haraç a girer. Devletin de küçülmesi lazım ki vergiler yetsin. Bu sürdürülemez sistem sürekli kriz çıkarır. Hantal devletin giderleri çok.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bakkallara göre marketler daha ucuz,gerçi şimdi herşey pahalı ama,mesala bakkalda 4 tl olan içme suyu aynı marka 3 tl,1 tl fark var,bütün ürünler öyle.
    Cevapla
  • ismkl 2 yıl önce Şikayet Et
    mahalle bakkalınızı bırakmayın yarın çok geç olduğunda çok ararsınız.
    Cevapla
  • canan 2 yıl önce Şikayet Et
    marketler yüklü aldığı için çok daha ucuza geliyor
    Cevapla
  • Cosmos 2 yıl önce Şikayet Et
    O 1 TL farkı bakkalın cebine mi giriyor zannediyorsunuz. Marketlerin 2 TL'den aldığı suyu bakkallar ancak 3 TL'den belki 3,5 TL'den alıyor.
    Cevapla
  • Ebubekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Marketler çok pahalı baş edilmiyor artık.
    Cevapla
  • Çiğdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Market çalışanları da insan iki gün markete gitmeyin ama derdiniz sokağa çıkmak ne de olsa 10 dan 5 kadar zaman var çıkmayan artık şu yasaklarda yeter artık kurtulalım artık bu hastalıktan çok çanlar yandı benim 3 ay oldu babam gideli çok zor lütfen işimiz olmadıkça çıkmayalım dışarı
    Cevapla
  • bizde insanız. 2 yıl önce Şikayet Et
    marketlerin denetildiği bile yok bir market calısanı olarak söylüyorum . canımız cıkıyor hergün 500 600 kişiyle kapatıyoruz iceri girip cıkanlar hariç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!