Son dakika: Türkiye'den İsrail'e uyarı!

Türkiye'den Mescid-i Aksa'da terör estiren İsrail'e bir tepki daha! Yapılan açıklamada, 'Bu saldırıların bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz'' denildi.

Son dakika: Türkiye'den İsrail'e uyarı!
Son dakika: Türkiye'den İsrail'e uyarı!
GİRİŞ 10.05.2021 19:22 GÜNCELLEME 11.05.2021 09:45
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sürüyor. İsrail terörü devam ederken, Türkiye'den bir açıklama daha geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''İsrail güvenlik güçlerinin, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen Harem-i Şerif'in kutsiyetini ihlal etmeyi ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli sivillere ses bombalarıyla ve güç kullanarak müdahalede bulunmayı sürdürmesini kınıyor, bu saldırıların bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz.'' denildi.

Hristiyanlara harekete geçin çağrısı: Mescid-i Aksa yıkılacak...


BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

İsrail güvenlik güçlerinin, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen Harem-i Şerif'in kudsiyetini ihlal etmeyi ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli sivillere ses bombalarıyla ve güç kullanarak müdahalede bulunmayı sürdürmesini kınıyor, bu saldırıların bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz.

ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

İsrail yönetimine, ırkçı Yahudi gruplar ve güvenlik güçlerince Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirilen saldırıların durdurulması ve ırkçı grupların Harem-i Şerif'e girişlerine izin verilmemesi için gerekli tedbirleri alma çağrımızı yineliyoruz.

OLAYLARIN ENGELLENEBİLMESİNİN TEK YOLU...

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Ramazan ayı boyunca devam eden elim olaylar, 2018 yılında ülkemizin öncülüğünde kabul edilen İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM Genel Kurulu kararları çerçevesinde, Filistinli sivillerin uluslararası koruma altına alınmasının önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. İşgal altındaki topraklardaki bu ve benzeri olayların engellenebilmesinin tek yolu, İsrail'in bu eylemlerinden uluslararası alanda sorumlu tutulması olacaktır.

ALTUN: BUNUN HESABINI SORACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail'e her zulmün, her katliamın ve her terör eyleminin hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.

Altun, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Devlet terörü işleyen İsrail, 3'ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. İsrail'e her zulmün, her katliamın ve her terör eyleminin hesabını mutlaka soracağız. İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz."

"KUDÜS KUTSALIMIZDIR" 

İsrail’in Filistin ve Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılara en sert tepkiler çığ gibi büyüyor.

Bir tepki de Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası’ndan (SAVDES-SEN) geldi.

Sendika Başkanı Tuncay Cengiz “İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yönelik son dönemde artarak devam eden utanç verici ve insanlık dışı saldırılarını kınıyor, bu zulmü şiddetle lanetliyoruz.” dedi.

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’e yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizen Savdes-Sen Genel Başkanı Cengiz, “Her daim mazlumun yanında olan vefalı Türkler olarak, bu zulme karşı gerekeni yapmaya ve Mescid-İ Aksa’yı tekrar özgürleştirmeye hazırız. Bir sabah ansızın Mescid-İ Aksa’ya girebilmek için bizler varız, kararlıyız.” ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 171
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın artık uyarı uyarı iranı geçtik harbiden bu israil uyarı falan dinlemez yıllardır uyarıyoruz o zalimlerde her ramazanda saldırıyorlar çoluk çocuk katlediyorlar, amerika istediği ülkeye savaş açıyor ele geçiriyorda TÜRKİYE neden yapamıyor islam ülkeleri neden oraya girmiyor asker çıkarmıyor ciğerim yanıyor deliriyorum ...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Islam ulkelerinin cogu abd nin usagi, ne yazikki bolgenin aga babasi abd, sen istedigin kadar yirtinsanda abd nin borusu oter, seninki sivri sinek saz
    Cevapla
  • İlşunail 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersin Türkiyem
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum neden beklemekle yetinmeyi seçiyoruz.Biz Allah’a iman ediyorsak muhakkak ki zafere ulaşacagız.Bıraksınlar artık kınamayı israile 24 saat süre verilsin yoksa askeri operasyonlarımız başlanacak densin bakın nasıl geri çekilecekler kimse bu devletle savaşa girmeyi göz alamaz.Bizler muhammedin ordusuyuz
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Herseyin fazlasi zarar, atip tutmanin da...
    Cevapla
  • ÖZKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım bu mübarek günler hürmetine İsraili kahru perişan eyle onlarıkınamayan Müslüman ülkelerede yazıklar olsun
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    valla ancak konusuyorsunuz
    Cevapla
  • ◇ölümsüz kmndo 2 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı biraz daha sabır bizi yollayacaklar sahaya biraz sabır edin sonu suriyeden kotü olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı
Filistin, Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı