17 Mayıs sonrası düğün salonları açılacak mı? Düğünler ve taziyeler ne zaman başlayacak?

Düğün ve taziye için hazırlıklarını tamamlayanlar biraz daha bekleyecek. Tam Kapanma sonrası vatandaşlar düğün salonlarının açılıp açılmayacağını merak ediyor. İşte yetkililer tarafından konuya ilişlin açıklama.

17 Mayıs sonrası düğün salonları açılacak mı? Düğünler ve taziyeler ne zaman başlayacak?
17 Mayıs sonrası düğün salonları açılacak mı? Düğünler ve taziyeler ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 12.05.2021 12:39 GÜNCELLEME 12.05.2021 12:39

17 günlük Tam Kapanma da sona yaklaşıldı. 17 Mayıs 2021 saat 05.00 itibari ile uygulanan tam gün sokağa çıkma yasağı uygulaması sona erecek. Düğün yapacaklar ve cenaze için taziye yapacaklar ise Tam kapanma sürecinin sona ermesi ile birlikte her şey normale dönecek mi merak et etmeye başladı. Peki düğün salonları 17 Mayıs'dan sonra açılacak mı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Düğün ve Taziyeler 17 Mayıs Sonrası Serbest Olacak Mı?

Düğün ve Taziye için tam kapanma sürecinin bitmesini bekleyen vatandaşlara yetkililer tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre düğün yapacak çiftler ve taziye için hazırlık yapanlar biraz daha bekleyecek. Kalabalık organizasyonların bu sürecin olumsuz etkileyeceğini düşünen yetkililer düğünler için Haziran ayını işaret etti.

İşte merak edilen açıklama;

“Kademeli açılışın arasına birer hafta koymak gerekir. Önce küçük işletmeler, daha sonra eğitim veren ilkokullar, 8 ve 12. sınıflar, bir de üniversitelerin yüz yüze eğitim veren tıp gibi bölümlerindeki sınıfların derslerinin başlaması gerekir. Onun için vaka sayılarının binlere düşmesini beklemek doğru değil”

Kademeli açılma sırasında düğün, taziye, asker uğurlama gibi kalabalıkların aynı yere geldiği organizasyonlarda kısıtlamaların aynen devam etmesi gerektiği belirtiliyor. Yetkililer, “Yoğun aşılamayla haziran ayını geçirirsek, yazın rahat edebiliriz” diyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi