Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika İsrail açıklaması!

Kanlı saldırılarının ardı arkası kesilmeyen İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 2 saatlik bir sükunetin ardından, yeniden savaş uçakları ile bombaladı.

GİRİŞ 14.05.2021 17:14 GÜNCELLEME 14.05.2021 17:14
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Gecenin ilk saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzey kesimini yoğun şeklide bombalayan İsrail savaş uçakları, 2 saatlik sükunetin ardından çeşitli bölgeleri bombalamaya devam ediyor.

Son saldırıda savaş uçakları, Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir demir atölyesi ile birkaç noktayı hedef aldı.

Saldırılara ilişkin Gazze'deki Sağlık Bakanlığından henüz açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine gecenin ilk saatlerinde kara, hava ve denizden eş zamanlı olarak yoğun şekilde saldırı düzenlemişti.

Bölgede yaşanan sıcak gelişmeleri dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz; 

ŞEHİT SAYISI 124 OLDU

17.06: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırıları ile Batı Şeria'da, Gazze Şeridi'ne destek için düzenlenen gösterilerdeki saldırılarında şehit sayısı 124'e yükseldi.

16.18: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 3 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 122'ye yükseldi.

13.10: İsrail askerleri Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılanlara da saldırdı.

DIŞİŞLERİ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

11.54: Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de can kayıplarının artması ve AA ekibinin yaralanmasının İsrail'in orantısız saldırılarını ortaya koyduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve AA çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

10.22: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 119'a yükseldi. Batı Şeria'da da gerçekleştirilen saldırılar ile birlikte 621 Filistinli'Nin yaralandığı açıklandı.

GAZZE'YE YÖNELİK HAVA SALDIRILARINA AİT GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADILAR

08.17: Abluka altındaki Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail ordusu IDF, gece boyu bölgede çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırısına ait görüntüleri yayınladı.

İsrail savaş uçakları abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gecenin ilk saatlerinden bu yana çeşitli bölgeleri bombalamayı sürdürüyor. İsrail ordusu IDF, gece boyu bölgede çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırısına ait görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, İsrail ordusunun savaş jetlerine füze yerleştirmesi yanı sıra, Gazze’deki sivillere yönelik yerleşim yerlerinin hedef alındığı anlar yer aldı.

İsrail savaş uçakları son saldırıda, Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir demir atölyesi ile birkaç noktayı yoğun bombardımana tuttu. İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine gecenin ilk saatlerinde kara, hava ve denizden eş zamanlı olarak yoğun şekilde saldırı düzenlemişti. Öte yandan, İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 28'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 109 kişi şehit oldu, 621 kişi yaralandı.

İSRAİL ORDUSU KARA HARAKETI BAŞLATTI

01.58: İsrail, ordunun Gazze Şeridi’ne 9 bin askerle kara operasyonu başlattığını duyurdu.

İsrail ile Filistin arasındaki gerilimin dozu arttı. İsrail Gazze'ye saldırıları hem havadan hem de karadan sürdürüyor. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 9 bin askerle kara operasyonu başlattığını açıkladı. İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını kaydeden Conricust, operasyon detayına ilişkin açıklama yapmadı.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, "Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN'DE ŞEHİT SAYISI 103'E ÇIKTI

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki İsrail bombardımanında 27'si çocuk, 11'i kadın olmak üzere, toplam 103 kişinin hayatını kaybettiğini ve 580 kişinin de yaralandığını açıkladı.

HAMAS, İSRAİL'E 130 ROKETLE KARŞILIK VERDİ

22.37: İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırısının ardından açıklamalarda bulunan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu.

İsrail-Filistin arasında tansiyon yükseliyor. Tel Aviv'e Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketler nedeni ile İsrail ordusu hava savunma sistemlerini devreye soktu. İsrail'in başkenti Tel Aviv'in birçok noktasında siren sesleri çalmaya başladı. Tel Aviv'in güneyindeki Holon bölgesine düşen roketler nedeniyle 3 kişinin yaralandığını bildirildi.

Öte yandan, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in başkenti Tel Aviv'in 130 roket ile hedef alındığı ifade edildi.İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.İsrail ordusunun saldırılarında 10'u çocuk, 1'i kadın 28 Filistinli, Gazze'den Tel Aviv'e atılan roketler nedeniyle 2 İsrailli kadın hayatını kaybetmişti.

ÖMER ÇELİK: SESSİZ KALAN VE DESTEKLEYEN HERKES SORUMLUDUR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili, "Dünyanın bu saldırganlığı durdurmaması, suç ve cinayet makinesi haline gelmiş Netanyahu hükümetinin seri katliamlara başlamasına yol açtı. Bundan sessiz kalan ve destekleyen herkes sorumludur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu hükümetinin bir suç makinesi olduğunu ve uluslararası hukuka göre işlemediği suç kalmadığını ifade etti. Adına hükümet denilen bu yapının suç ve katliam makinesi olarak hareket ettiğini kaydeden Çelik, "Gazze'ye yaptığı saldırılarla tarihte farklı coğrafyalarda utanılacak ne kadar suç varsa hepsini işlemeye devam ediyor. Gazze'ye yapılan saldırılar açık ve net şekilde Filistinlileri topyekun yok etme ve katletme saldırılarıdır. Dünyanın bu saldırganlığı durdurmaması, suç ve cinayet makinesi haline gelmiş Netanyahu hükümetinin seri katliamlara başlamasına yol açtı. Bundan sessiz kalan ve destekleyen herkes sorumludur. Cumhurbaşkanımızın tüm dünyayı harekete geçirme gayretleri günlerdir sürüyor. Cumhurbaşkanımız dışında dünyayı harekete geçirmeye çalışan kimse gözükmüyor. Cumhurbaşkanımızın gayreti insanlık vicdanı ve adalet için Filistinli kardeşlerimizin yanında olan en güçlü iradedir" dedi.

FAHRETTİN ALTUN: İŞGAL DERHAL SON BULMALIDIR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in saldırılarına çok sert tepki göstererek, "Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail’in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir. Bu hukuksuzluk ve işgal derhal son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 162
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak Suriye ye askerimiz giriyor çıkıyor. Oralara gücümüz yetiyor nasılsa müslüman toprakları. Esas güç İsraile girmek tir. O zaman Türkiye güçlü bir devlet derler. Fakat biz halen kötü bir şey söyleyecem terbiyem elvermiyor. Şöyle diyeyim avuç içi kadar bir topluluğa gücümüz yetmiyor. Nedir bu yahudilere karşı korkaklığımız. Lafa peynir gemisi yürümüyor artık. İcraat lazım . Askeri iha/siha ları gönder bak nasıl pıs diye sönerler.
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen savaşa girelim, bela gerek her daim
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ani çıkarma yapıp nukleer tesislerini ele geçirsek su yahudilerin ondan sonra ne amerika ne avrupa müdahale edebilir .
    Cevapla
  • szymkowiak-61 2 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycana TB2 siha verdik ermenistan dağıldı. neden bu sihalardan HAMAS' a verilmiyor. israil haritadan silinmiyor. verelim askeri destek , israil düşünsün .
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık! Siyonist köpeklere ders verilme zamanı gelmeli. 57 islam ülkesi 7 milyonluk terör devletine haddini bildiremeyecekse ölelim daha iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'