Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Kafe, restoran ve lokantalar için yeni formül!

Vaka sayılarının 12 binin altına düşmesi ile gözler normalleşme için yapılacak adımlara çevrildi. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Kafe, restoran gibi işletmelerde çalışan ve buraları işleten vatandaşlar yeme-içme yerlerinin normalleşme çerçevesinde olup olmayacağını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kademeli normale dönüşün sinyallerini verdi. Peki kafe, restoran, kıraathane ve lokantalar ne zaman açılacak?

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Kafe, restoran ve lokantalar için yeni formül!
Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Kafe, restoran ve lokantalar için yeni formül!
GİRİŞ 15.05.2021 18:47 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

14 gündür uygulanan tam kapanma sonrası vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşandı. 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek sokağa çıkma yasağının ardından en çok merak edilen konuların başında kafe, restoran gibi işletmelerin çalışmaya başlayacağı tarih geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma süreci başlamadan yaptığı açıklamada vaka sayılarında belirli bir düşüş yaşandığında normalleşme için hamle yapılacağını ifade etmişti. Vakaların 12 binin altında seyretmesinin ardından işyerleri için nasıl bir hamle yapılacağı araştırılıyor. Kafeler tam zamanlı olmasa da kısmi zamanlı açılabilecek. Peki kafe, restoran, kıraathane ve lokantalar 17 Mayıs'ta açılacak mı? İşte yeme içme yerleri için uygulanılması düşünülen planlama...

Kafe Restoran Kıraathane ve Lokantalar Ne Zaman Açılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayram kutlama dolayısıyla paylaştığı mesajda " "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz" ifadeleri kullandı. Tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Yeme içme yerlerinin açılmasıyla ilgili son karar Kabine toplantısının ardından netlik kazanacak.

Kafe, restoran, lokanta ve kıraathane gibi işletmelerin tam kapanmanın ardından belirli saatlerde müşteri kabul etmesi bekleniyor. Bu işletmelerin yarı kapasiteyle çalışması beklenirken hafta içi saat 20.00'a kadar açık olması bekleniyor. Konuyla ilgili son karar önümüzdeki günlerde yapılacak Kabine toplantısında verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarının atılacağını açıkladı. 

Kafe ve Restoranlara Açık Hava Formülü!

Kafe ve restoranlar için yeni bir formül gündeme geldi. Genellikle sosyal mesafenin ve oturma düzenin sağlanmasının zor olduğu kafe, restoran gibi işletmeler yarı kapasiteyle hizmet veriyor. Virüsün kapalı alanda yayılma hızının daha fazla olması nedeniyle işletmelerin daha fazla müşteri kabul etmesine izin verilmiyor. Yeni formülde ise kafe ve restoranların bahçe, balkon gibi dış alanlarının kullanılarak müşteri kabul edebileceği konuşuluyor.

Vaka Sayılarında Yaşanan Düşüş Dikkat Çekti!

YORUMLAR 16
  • aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    sokaga cıkma yasagımı vardı!!!==????vall istanbul zeytinburnu full sokakta ..bayramlaşmada..özellikle afganlar..kaçaklar..vs..ama biz Yerli Türk vatandaşı olarak evde pturuyoruz
    Cevapla
  • Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Konya'da yaşıyorum millet bayram gezmesinde maalesef..ne denetim ne kural var
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Turüzm sezonu başlıyor. Vaka sayısı kısa sürede 5000 seviyelerine düşer.
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletten para gelsin, maaşlar ödensin, esnafa, çiftçiye destek verilsin dersin peki kaynağını hiç sormazsın. Kaynağın önemli bir kısmı da turizm gelirleri, tabiki gelecek turistler.
    Cevapla
  • matehan 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten böyle laf sokmalar bizim millete tarz, adam ne yaparsa yapsın illaki birileri çıkıp bir laf sokma peşinde olacak, çünkü birşey demesse çatlat
    Cevapla
  • Diğer Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Açsa bir dert açmasa bir dert. La havle.
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Gunaydın
    Cevapla
  • Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    gündüz açılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak