AVM’ler açılacak mı? Tam kapanmanın sona ermesiyle Alışveriş Merkezleri...

Türkiye genelinde uygulanan tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Yasaklar kademeli olarak kaldırılması gündemdeyken AVM’lerin açılış tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tam kapanma öncesi İstanbul’daki alışveriş merkezleri saat 17.30’a kadar hizmet veriyordu. Peki AVM’ler 17 Mayıs Pazartesi günü açılacak mı, AVM’ler ne zaman açılacak? İşte yaşanan son gelişmeler…

AVM’ler açılacak mı? Tam kapanmanın sona ermesiyle Alışveriş Merkezleri...
AVM’ler açılacak mı? Tam kapanmanın sona ermesiyle Alışveriş Merkezleri...
GİRİŞ 15.05.2021 18:44 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AVM’lerin açılıp açılmayacağı vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi oldu. Kapalı mekan statüsünde bulunan alışveriş merkezlerinde virüsün yayılma etkisinin hızlı olması sebebiyle yasaklardan en fazla etkilenen Alışveriş Merkezleri oldu. Tam kapanma sürecinde faaliyetlerine tamamen ara verilen AVM’lerin açılması kademeli normalleşme sonrası tekrar gündeme taşındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasakların 17 Mayıs’tan itibaren kaldırılacağını ifade etti. Peki AVM’ler ne zaman açılacak? İşte Alışveriş Merkezleri için düşünülen normalleştirme planı…

AVM’ler Ne Zaman Açılacak?

Alışveriş Merkezlerinin açılmasına yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren AVM’lerin açılması bekleniyor. Pandemi nedeniyle bu işyerlerinin çalışma saatleri Kabine Toplantısından çıkacak sokağa çıkma yasağı saatlerine göre belirlenecek. Alışveriş Merkezlerine müşteri kabulü HES kodu uygulaması ile yapılmaya devam edecek. AVM’lerin açılacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama yapıldığında detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

“Tedbirleri Önemli Ölçüde Gevşetmeyi Planlıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanmanın sona ermesine kısa bir zaman kala normalleşme çalışmalarına ilişkin önemli ipuçları paylaştı. Vaka sayılarının belirgin şekilde düştüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız.” dedi.

Mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmek istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Haziran ayı itibariyle tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.” dedi. Açıklamasının devamında mecbur olmadıkları sürece tedbire başvurmayacaklarını ifade eden Erdoğan bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmayı amaçladıklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 1
  • Beyhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç açılmasa daha hayırlı olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...