Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? 17 Mayıs Pazartesi günü berberlerin...

Berber ve kuaförler yasaklar nedeniyle 15 gündür müşterilerine hizmet vermiyor. İçişleri Bakanlığının tam kapanma için verdiği süre 17 Mayıs Pazartesi günü dolacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı. Berberler tam kapanma öncesi saat 19.00’a kadar müşteri kabul edebiliyordu. Peki berber ve kuaförler ne zaman açılacak? İşte tam kapanma sonrası berber çalışma saatleri…

Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? 17 Mayıs Pazartesi günü berberlerin...
Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? 17 Mayıs Pazartesi günü berberlerin...
GİRİŞ 15.05.2021 18:43 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:43

Kişisel bakım hizmeti veren berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin açılma tarihi merak konusu oldu. Vaka sayılarında yaşanan gözle görülür düşüşün ardından normalleşme için adımlar kademeli olarak atılacak. Bu çalışmalara berber ve kuaförlerin dahil edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yasakların ilk geldiği 2020 Mart ayında berberler tek kullanımlık ürünler, HES kodu ve belli bir kapasiteyle çalışma başlamıştı. Yasakların kaldırılacak olması sebebiyle berberlerin tekrar bu uygulamalar ile açılması öngörülüyor. Sokağa çıkma yasağı saatinde yapılacak değişiklik berber ve kuaförleri de etkileyecek. Peki 17 Mayıs Pazartesi berber ve kuaförler açık mı?

Berber ve Kuaförler Ne Zaman Açılacak?

Berber ve kuaförlerin açılmasına yönelik henüz net bir tarih açıklaması yapılmadı. Kabine toplantısının ardından kapatılan işyerlerinin faaliyetlerine başlayacağı tarihler belli olacak.

17 Mayıs sonrası berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmelerin açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri Değişebilir!

Tam kapanma dolayısıyla hizmet veremeyen işletmelerin açılması ile çalışma saatlerinde değişiklik yapılabilir. İçişleri Bakanlığı tam kapanma öncesinde yayınladığı genelgede sokağa çıkma yasağının 19.00’da başlayacağını duyurmuştu. Berber, kuaför gibi işletmeler ise bu saatten sonra müşterilerine hizmet vermiyordu. 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasağının saat 21.00’da sona ermesi bekleniyor. Bu uygulama hayata geçirilirse berber ve kuaförler saat 21.00’a kadar müşteri kabul edebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı