Son dakika haberi: MEB yüz yüze eğitim kararını açıkladı

MEB: Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek.

Son dakika haberi: MEB yüz yüze eğitim kararını açıkladı
Son dakika haberi: MEB yüz yüze eğitim kararını açıkladı
GİRİŞ 16.05.2021 10:26 GÜNCELLEME 16.05.2021 11:22
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçileceğini, diğer kademelerde ise 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülke genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında eğitimde uygulanacak kararlara ilişkin bilgilere yer verildi.

Bakanlık'tan son dakika normalleşme genelgesi! Kısıtlama saatleri değişti

Buna göre, 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme ile takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecek.

Diğer kademelerdeki resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında, 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yürütülecek yüz yüze eğitime, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullara uyulması şartıyla başlanabilecek.

Bu kapsamdaki öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarının salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi için gerekli kolaylık, valilikler tarafından sağlanacak.

1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 76
  • Avukat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu olmayan ve okullar kapatılsın diyen maydonazlar . Sizene kardeşim okullardan . Başka işiniz gücünüz yok mu boşlar ...
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda hergun yada belirli zaman içinde çocuklara kolay yapılan bir test uygulansın virüs tespit edilen okula alınmasın diğerleri full sınıfa girsin eğitim tam ve kesintisiz devam etsin.
    Cevapla
  • Ogretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsün faydası öğretmenlerin yatmadigini yılın yarısını tatille gecirmedigini çok para almadıklarını veliler ve öğretmen olamayanlar anladı ya yeter Belki bundan sonra öğretmen sosyal ve ekonomik hakları gündeme geldiğinde destek destek olurlar
    Cevapla
  • veliii 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede en şanslı memurlar öğretmenler zaten
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    10 15 sene öncesine kadar sürünüyordu memurlar şimdi 2. dublex dairesini arıyor en son model arabaya biniyor hala utanmadan sende haklardan bahsetmeye devam ediyorsun
    Cevapla
  • Tly 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli eğitimin son sorunu eğitim - öğretim. Siz ne biçim bakansınız, istifa edin. Emin olun bu çocuklar covid olsalardı çoktan iyileşmiş olurlardı. Ama 1,5 yıllık eğitim açığı, bunun psikolojisi, aileye yükü, aile içi bozukluk., öğrencilerdeki sorumsuzluk. 1000 defa corona olmaktan daha tehlikeli ve tamiri imkansız artık. Öksürmeyen, ateşi çıkmayan bir nesil yerine, sorumsuz bilgisiz cahil bir nesle sahibiz. Ne mutlu bize, ülkemize. Ah zavallı ana babalar. Devlet eliyle hastalanmaysn ama ruhu hasta gençlik var artık elimizde.
    Cevapla
  • Anne 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklı
    Cevapla
  • naci 2 yıl önce Şikayet Et
    yaz tatili olmamalı eğitim ara vermeden devam etmeli
    Cevapla
  • Rahmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok canım! geçen yıl ağustostan beri canlı ders yapmaktan canımız çıktı. zaten temmuza kadarda çalışacağız. Siz yapmak istiyorsanız buyrun yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...