Nefes kredisi nedir, kimlere verilecek? Esnafa nefes kredisi başvurusu nasıl yapılacak?

Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, nefes kredisinin yeniden verileceğinin müjdesini verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen nefes kredisi, kobilere düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Peki nefes kredisi nedir, nasıl başvuru yapılır?

Nefes kredisi nedir, kimlere verilecek? Esnafa nefes kredisi başvurusu nasıl yapılacak?
Nefes kredisi nedir, kimlere verilecek? Esnafa nefes kredisi başvurusu nasıl yapılacak?
GİRİŞ 19.05.2021 20:46 GÜNCELLEME 19.05.2021 20:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı nefes kredisi başvuru şartları araştırılmaya başlandı. Kabine Toplantısında açıklama yapan Erdoğan, "Büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Peki nefes kredisi detayları neler?

Nefes Kredisi Nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen nefes kredisi, kobilere düşük faizli kredi imkanı sağlıyor. Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir.

Nefes Kredisi Kimlere Verilecek?

Nefes kredisi adlı destek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ'lere veriliyor. Ne zaman verileceğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak konuya ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından açıklanacak.

İTO Başkanı Nefes Kredisini Açıkladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tücccar ve sanayiciye verilecek destekle ilgili, "Nefes Kredisi'nin, salgın yüzünden önemli ciro kaybı yaşayan firmalarımızın ve sektörlerimizin gücünü yeniden toplamasına imkan vereceğini düşünüyoruz." dedi.

Tüccar ve sanayiciye yönelik verileceği belirtilen Nefes Kredisi'nin, salgın nedeniyle önemli ciro kaybı yaşayan firmaların ve sektörlerin gücünü yeniden toplamasına imkan vereceğini vurgulayan Avdagiç, şu açıklamalarda bulundu:

"Daha önce İTO olarak gündeme taşıdığımız gibi, yeni bir banka kredi sürecine ihtiyaç vardı. Yeni destek ve kredilerin yanı sıra, mevcut kredilerde de bir yapılandırma bekliyoruz. Salgından zarar gören küçük işletmelerimize verilecek toplam 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin de katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlerin gündeme gelme ihtimalinin azalması da iş dünyamıza moral veren bir haber olmuştur. Şimdi kazanımlarımıza bir halel getirmeyecek şekilde, kademeli normalleşme takviminin 1 Haziran'dan sonra başlayacak ikinci etabına da kalan sürede en iyi şekilde hazırlanalım."

YORUMLAR 1
  • Tamam Buldumm! 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu krediler aşı olmayı kabul etmeyenlere kesilecek cezalarla karşılansın... Böylece hem maddi yükten kurtulunur hem de uluslarası aşı komplosuna başkaldıranlar cezalandırılmış olur...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!