Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı yarın için duyuru yaptı mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının olup-olmayacağı merak konusu oldu. Tam kapanma süreci hafta başlangıcı ile sona erdi. Peki yarın sokağa çıkma yasağı var mı?

Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı yarın için duyuru yaptı mı?
Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı yarın için duyuru yaptı mı?
GİRİŞ 19.05.2021 09:02 GÜNCELLEME 19.05.2021 09:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her 19 Mayıs tarihinde olduğu gibi bu yıl da resmi tatil olacak. Daha önceki resmi tatil günlerinde sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmıştı. Pandemi sürecinde uygulanmaya başlayan resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı bugün de uygulanacak mı sorusu gündemde yerini aldı. Peki bugün yasak var mı?

Atatürk 'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ulusal Bayram ve Genel Tarihler Kanunu kapsamında, 1981 yılından bu yana resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Bugün Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre; Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bakanlık tarafından yayınlanan son genelgeye göre; 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olacağı hakkında bir açıklama yapılmadı. Yeni bir açıklama gelmediği sürece bugün sokağa çıkma yasağının olmayacağı düşünülmektedir.

YORUMLAR 1
  • bey 2 yıl önce Şikayet Et
    olsa dün açıklanırdı.Artık iş güç zamanı.Borsa İstanbulun resmi tatillerde kapanması saçmalığına da bir son verilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?