ANKASAM’dan 'Uluslararası Yükselen Asya Jeopolitiği ve Kapıda Bekleyen Terör' konferansı

ANKASAM, 22-23 Mayıs tarihleri arasında “Uluslararası Yükselen Asya Jeopolitiği ve Kapıda Bekleyen Terör” konferansı düzenliyor.

ANKASAM’dan 'Uluslararası Yükselen Asya Jeopolitiği ve Kapıda Bekleyen Terör' konferansı
ANKASAM’dan 'Uluslararası Yükselen Asya Jeopolitiği ve Kapıda Bekleyen Terör' konferansı
GİRİŞ 21.05.2021 17:17 GÜNCELLEME 21.05.2021 17:17

Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (ANKASAM), Asya'da işbirliği, barış ve refah sürecine ilişkin akademik ve entelektüel bir platform oluşturmak amacıyla 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde 26 ülkeden 83 katılımcının yer alacağı “Yükselen Asya Jeopolitiği ve Kapıda Bekleyen Terör” başlıklı bir uluslararası konferans gerçekleştiriyor.

Küresel politikada kapsamlı bir dönüşümün yaşandığının vurgulandığı duyuruda, uluslararası sistemin merkezinin Yeni Dünya’dan Eski Dünya karasına doğru yol aldığı ifade edildi.

Duyuruda, Asya’nın uluslararası jeopolitikteki önemine değinildi:

“Küresel politikada uluslararası dinamikler ve stratejik olgular kapsamlı bir dönüşüm geçirmekte ve uluslararası sistemin merkezinin Yeni Dünya’dan Eski Dünya karasına doğru yol aldığı görülmektedir. Eski Dünya karası olarak adlandırılan ve kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Asya’nın uluslararası jeopolitikteki bu yükselişinin temel coğrafi alanı ise jeopolitik kuramcılar tarafından “kalpgâh” olarak nitelendirilen Orta Asya ve Afganistan-Pakistan (AF-PAK) coğrafyasıdır.“

Duyuruda yükselen Asya jeopolitiğinin istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığı vurgulanırken konferansın amacının da terör ve radikalleşme gibi risklerin bertaraf edilmesi konusunda işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi olduğu ifade edildi:

“Küresel liderlik mücadelesinin merkezi oyun sahası konumuna gelen mevzubahis coğrafya, bir yandan beşeri potansiyeli; öte yandan yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından önem arz etmekte olup; uluslararası ekonomik sistemin dönüşümünün temel dinamiklerini barındıran önemli ticaret yollarına ev sahipliği yapmaktadır. Fakat yükselen Asya jeopolitiğinin terör ve radikalleşme gibi tehditler üzerinden istikrarsızlaştırılması suretiyle güvenliksizleştirilmesi ve bununla birlikte refah ortamından uzaklaştırılması senaryolarının da hayata geçirilmeye çalışıldığı dikkatlerden kaçmamaktadır.

İşte bu ortamda bölgenin söz konusu riskleri bertaraf edebilmesi gerekmekte ve bu da işbirliği imkânlarının değerlendirilmesini tarihi bir zorunluluk olarak önümüze koymaktadır. Bu bilinç çerçevesinde Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (ANKASAM), Asya'da işbirliği, barış ve refah sürecine ilişkin akademik ve entelektüel bir platform oluşturmak amacıyla 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde 26 ülkeden 83 katılımcının yer alacağı “Yükselen Asya Jeopolitiği ve Kapıda Bekleyen Terör” başlıklı bir uluslararası konferans gerçekleştirmektedir.

Bu konferansa çeşitli ülkelerden senatörler, George Mason Üniversitesi, Moskova Devlet Üniversitesi, Amsterdam Üniversitesi, Afganistan Amerikan Üniversitesi, Arjantin Katolik Üniversitesi, Dünya Diplomasi ve Ekonomi Üniversitesi ve Endonezya İslam Üniversitesi, gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler; Atlantic Council, Rand Corperation, Hudson Institute, Ethno Geopolitics Society, Afghan Institute for Strategic Studies, Pakistan House, Akram Center for Global&Strategic Studies, Institute of World Economics and Politics, Royal United Services Institute, Institute of International Relations of the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan, International Institute of Central Asia, Kazakhstan Instute for Strategic Studies ve Cengiz Aytmatov’s Issyk Kul Forum gibi dünya çapında prestij sahibi düşünce kuruluşları ve uluslararası örgütlerden alanında uzman isimler; emekli askerler ve emekli büyükelçiler katılım gösterecektir.

Ayrıca çeşitli uluslararası örgütleri temsilen Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı, Türk Konseyi, Türk Akademisi ve TÜRKSOY’dan üst düzey temsilciler konuşmalarıyla konferansımıza katkı sunacaklardır. “

Konferansımızı aşağıdaki kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak takip edebilirsiniz:

https://youtube.com/ankasamtv

Twitter: https://twitter.com/ankasamorg

Facebook: https://facebook.com/ankasamorg

Konferans İrtibat Adresi:

E-mail: conferenceasia@ankasam.org

Kurum: https://conferenceasia.ankasam.org/

ANKASAM hakkında detaylı bilgi için bakınız: www.ankasam.org

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu