KYK borçları siliniyor mu? Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi borçlarına yeniden yapılandırma ne zaman?

KYK borç yapılandırması bekleyen gençler için sevindirici haber geldi. Geçtiğimiz günlerde matrah ve vergi artırımına ilişkin gerçekleştirilen yeniden düzenleme ile birlikte 5 Milyon üniversite mezunu gencin öğrenim kredisi ve katkı kredisine ilişkin borçların yapılandırılması adına 15 maddelik yapılandırma düzenlemesi TBMM'ye sunuldu. İşte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borç yapılandırmasına ilişkin detaylar

KYK borçları siliniyor mu? Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi borçlarına yeniden yapılandırma ne zaman?
KYK borçları siliniyor mu? Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi borçlarına yeniden yapılandırma ne zaman?
GİRİŞ 27.05.2021 09:17 GÜNCELLEME 27.05.2021 09:18

KYK borçları için yeni bir yapılandırma fırsatı yolda. 5 milyon üniversite mezunu gencin öğrenim kredisi borçlarına ilişkin yapılandırma gelmişti. Yapılandırmayı kaçıran veya yapılandırması bozulan gençler için matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile birlikte borç yapılandırmasını içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasatının meclisten geçmesi ile birlikte vergi borçlarına ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına yeniden bir yapılandırma imkanı sunulacak. İşte KYK borç yapılandırmalarına ilişkin merak edilen tasarı ve detayları...

KYK Borçları İçin Yeniden Yapılandırma Geliyor!

Geçtiğimiz günlerde matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile birlikte vergi ve KYK borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 15 maddelik yapılandırma düzenlemesi TBMM'ye sunuldu. 

5 milyon genci kapsayan kanun teklifi 30 Nisan 2021 tarihinden önceki öğrenim ve katkı kredisi borçları kapsayacak. 

Yasanın çıkması ile birlikte anaparaya eklenen gecikme zammı ve faizinde indirim sağlanacak. Ana para üzerinden bir indirim yapılmayacak. Geciken borçlar için ise  aylık 0.35’lik Yİ-ÜFE oranı baz alınacak.

Yapılandırma Başvuru Ne Zaman Olacak?

Yasa teklifinin kabul edilmesi ile birlikte KYK yapılandırması için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar süre tanınacak. İlk taksit ödemesi ise Eylül ayı itibari başlayacak.

KYK Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Yasa yürürlüğe girdikten sonra Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak. Online yapılan başvuru sonucunda çıkan bu ekranda e-Devlet ile giriş seçeneği bulunuyor. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek. Vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr’den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

Peşin Ödemede Enflasyon Farkında Yüzde 90 İndirim!

Yapılandırma kapsamında KYK borçlarını peşin ödeyen gençlerden anaparaya eklenecek enflasyon farkının sadece yüzde 10’u alınacak. İlk taksitin ödeme süresi bitene kadar peşin ödeme imkanı sunulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!