Bilim Kurulu kararını açıklıyor: 1 Haziran'da nereler açılacak? Hafa sonu sokağa çıkma yasakları...

1 Haziran sonrası yeni normalleşme adımı için gözler Bilim Kurulu Toplantısına çevrildi. Bugün saat 16.30’da video konferans yöntemiyle bir araya gelecek olan sağlık kurulu, 1 Haziran sonrası atılacak adımlara ilişkin değerlendirmede bulunacak. İşte yeni tedbir kararlarına ilişkin merak edilen detaylar...

Bilim Kurulu kararını açıklıyor: 1 Haziran'da nereler açılacak? Hafa sonu sokağa çıkma yasakları...
Bilim Kurulu kararını açıklıyor: 1 Haziran'da nereler açılacak? Hafa sonu sokağa çıkma yasakları...
GİRİŞ 26.05.2021 10:44 GÜNCELLEME 26.05.2021 12:08

1 Haziran sonrası Kademeli Normalleşme kapsamında yeni adımların atılması bekleniyor. Vaka sayılarında yaşanan büyük düşüş sonrasında birçok işletme ve mekanın yeniden açılması bekleniyor. İlk değerlendirmenin yapıldığı Bilim Kurulu Toplantısı'nda ise atılacak yeni hamleler değerlendiriliyor ve önlem paketleri Kabine Toplantısı'nda sunuluyor. Ayrıca normalleşmeye ilişkin birçok detay Bilim Kurulu Toplantısı'nda açıklanıyor. Peki Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak? İşte toplantının saati ve alınması beklenen yeni kararlara ilişkin detaylar...

Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de Youtube üzerinden canlı yayınla açıklama yapacak.

1 Haziran Sonrası Nereler Açılacak?

1 Haziran sonrası Kademeli Normalleşme kapsamında birçok işleri ve işletmenin yeniden açılması ve kısıtlamaların büyük bir kısmının kaldırılması bekleniyor. İşte 1 Haziran sonrası kaldırılması beklenen kısıtlamalar ve açılacak iş yerleri...

  • Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla sona erecek.

  • Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahlinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

  • İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibarıyla normal mesailerine başlayacak.

  • Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran'dan itibaren açılması bekleniyor.

  • Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran itibari ile açılacak.

  • Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler 00.00'a kadar hizmet verebilecek. Açık havada oturma alanları bulunan mekanlarda, saat 00.00'da sona erdirilmesi şartıyla konser düzenlenebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı