AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu!

AK Parti milletvekilleri, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu!
AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu!
GİRİŞ 25.05.2021 16:01 GÜNCELLEME 25.05.2021 16:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

15 yaşından küçük çocuğu olan kadın hükümlüler, 10 yıldan az ceza almışlarsa cezaevine girmeyecek. Cezasını çeken ya da koşullu salıverilen yabancı uyruklular, sınır dışı edilecek.

Pakette yer alan en önemli iki madde, mahpusların görüntülü konuşmalarının kaydedilmesi ve elektronik posta ile haberleşme hakkı verilmesi.

Paketteki bazı başlıklar şöyle:

* Ceza infaz kurumlarındaki izleme kurullarının raporları Kamu Denetçiliği’ne ve Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu’na da gönderilecek.

* Cezasını çeken ya da koşullu salıverilen yabancı uyruklular, sınır dışı edilecek.

* 15 yaşından küçük çocuğu olan anneler cezaevine girmeyebilecek. Çocuğun babasının ölmüş olması ya da cezaevinde olması durumunda annenin de işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girmesi önlenecek. İnfazı ileri bir tarihe ertelenecek. Bu düzenleme 10 yıldan az ceza alan mahkumlar için geçerli olacak. Ayrıca bu durum, cezaevinde doğum yapan anneleri de kapsayacak.

* İnsan Hakları Eylem Planı’nda yer alan, cezaevi nakillerinde ödeme gücü olmayanların ücretini devlet karşılayacak.

YORUMLAR 4
  • Necmettin 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman herkes doğurur sürekli, cezaevine girmemek için. Suç işle ama cezaevine girme.... Bu konudaki fikrim bu hiç iyi bir yasa değil. Tekrar gözden geçirilmeli. Suç oranları çok artarrr
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    millet cezaların hafifliğinden yakınırken suçlular adliyenin bir kapısından girip öbür kapısından çıkarken cezalar sürekli hafiletilmeye çalışılıyor birilerinin canını yakıp kolayca serbest kalıyor insanlar . Böyle giderse orman kanunları işler vatandaş kendi cezasını keser . Suç örgütleri işlerini çocuklu anneler üzerinden devam ettirecektir demekki bundan sonra nasılsa cezası yok
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    idam gelmeli.
    Cevapla
  • Poyraz 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah cezalara bir af gelir bı sefer insanlara yeni bir şans verilir inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!