MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları beklenen…

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavları sonrası tercih işlemleri 30 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tercih yapan binlerce aday MSÜ sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki 2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçları görüntülemek isteyen adaylar ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle sorgulama yapabilecek.

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları beklenen…
MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları beklenen…
GİRİŞ 26.05.2021 16:10 GÜNCELLEME 26.05.2021 16:10

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları’nda eğitim almak isteyen adaylar MSÜ sınavlarını katıldı. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından eğitim almak istedikleri bölümlere göre tercih yapan adaylar sonuçların açıklanacağı tarih için araştırma yapıyor. Tercih yapmayan adaylar 2’nci seçim aşamalarına çağırılmayacak. Tercih yapan öğrenciler aday değerlendirme puanlarına göre öncelikli olarak okullara yerleştirilecek. 19 Mayıs’ta sona eren tercihlerin üzerinden 1 hafta geçti. Peki 2021 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ tercih sonuçları için öngörülen tarih….

2021 MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl yapılan tercih işlemleri 13 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl ÖSYM tarafından sonuçların ilan edileceği takvim paylaşılmadı. Geride bıraktığımız yılda olduğu gibi tercih sonuçlarının Temmuz ayının ikinci haftası erişime açılması bekleniyor. T.C kimlik numarası ve şifreleriyle  ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapan adaylar tercih sonuçlarını görüntüleyebilecek.

Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

MSÜ Okullarında Nasıl Eğitim Verilecek?

Harp Okullarında eğitim alanlar için süre 4 yıl iken Astsubay Meslek Yüksekokullarında okuyanların eğitimi 2 yıl sürecek. MSÜ mezunları mezun oldukları okul türüne göre, bölüm diplomasıyla birlikte subay ve astsubay diploması alır. Milli Savunma Üniversitesi’nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.

Kara Harp Okulu
Deniz Harp Okulu
Hava Harp Okulu
Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu
Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu
Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu

Milli Savunma Üniversitesi Eğitimlerinden Kareler!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Filistin'in BM üyeliği onaylandı