Taksim Camii bugün ibadete açılıyor

Taksim Cami, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün ibadete açılıyor. Cami ibadetin yanı sıra konferans ve sergi salonları gibi alanlarıyla da kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

GİRİŞ 28.05.2021 00:40 GÜNCELLEME 28.05.2021 00:55
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti'nin Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililerin ve kameraların karşısına geçti.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim'de temeli Sur Yapı tarafından 17 Şubat 2017'de atılan, 2 bin 250 kişinin aynı anda namaz kılabileceği, Taksim Camii'nin yarın (Cuma günü) yapılacak açılışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

"YAPAMAZSIN, EDEMEZSİN DERLERDİ"

Bundan yıllar önce Taksim'de cuma namazı kılınacak yerin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Değerli kardeşlerim; yarın inşallah Taksim Camii'nin cuma namazıyla açılışını yapacağız. Yıllar yılı çocukluğumdan itibaren bilirim. Yapamazsınız, edemezsiniz derlerdi.

Taksim Camii ibadete açılıyor

"KIYTIRIK BİR KÖŞEDE NAMAZ KILINIRDI"

Orada şöyle kıytırık bir köşede adeta çöp depolama merkezi gibi bir yerde Müslümanlar cuma namazını kılardı.

"SUR YAPI'YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

Rabbim yine bunu bizlere nasip etti. Sağ olsun hayırsever bir kardeşimiz Sur Yapı, burayı kendileri inşa ettiler ve şu an her şeyi ile bitti.

Taksim Camii ibadete açılıyor

Ondan sonraki hafta da Zoguldak'ta olacağız. Zonguldak'ta da Karadeniz'in kıyısında Uzun Mehmet Camii'ni inşa ettik. O da muhteşem bir cami, tam Karadeniz'in kıyısında. Onun da açılışını inşallah bir hafta sonra yine bir cuma namazıyla birlikte yapacağız.

Taksim Camii yarın ibadete açılıyorTaksim Camii yarın ibadete açılıyor

"BİZ BİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ"

Çünkü biz bize yakışanı yapıyoruz. İnanıyorum ki tüm kardeşlerim kendileri de atılan bu adımlardan mutlular. Yeni kuşak Uzun Mehmet'i bu cami ile tanıyacak."

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camisi 2 bin 482 metrekarelik alanda inşa edildi. 9 metre 45 santimetre yüksekliği ile Türkiye'deki en yüksek mihraplardan birine sahip olma özelliğini taşıyan caminin, kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Ana girişi ile birlikte toplamda 4 girişi bulunan Taksim Camii’nin zemin üstü bina yüksekliği 20.70 metre, ana kubbe yüksekliği 9.6 metre, çapı ise 28 metre olarak tasarlandı. 12 bin 574 metre kare toplam kapalı alanı olan camide 165 araçlık 3 katlı otopark da bulunuyor.

Taksim Camii ibadete açılıyor

Taksim Camii'nin girişi, abdesthaneleri, zemini ve tavanında 8 köşeli Selçuklu motiflerine de yer verildi. Cami ibadetin yanı sıra konferans ve sergi salonları gibi alanlarıyla da kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Taksim Camii ibadete açılıyor

Taksim Camii ibadete açılıyor

YORUMLAR 84
  • Antalya'dan Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yapanlardan yaptıranlardan bin kere Razı olsun. Muhteşem, ihtişamlı olmuş. Ümmeti Muhammed'e Hayırlı ve Uğurlu olsun.
    Cevapla
  • Hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahın Kitabındaki emirlerinin hepsine uymadan gerisi yalan...Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • ORHAN YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah gözlerim doldu çok beğendim bu yapılar kalıcı yapılar devamını diliyorum. emeği geçen herkesten Allah razı olsun
    Cevapla
  • POYRAZZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Ankara Kızılaya
    Cevapla
  • berko 2 yıl önce Şikayet Et
    Ellemeyin de hizmete açılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu