İmamoğlu yönetimindeki İBB borç batağına saplandı! Dikkat çeken rapor yayımlandı

Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Toplantısı'nda, belediyenin 28 yıl sonra ilk kez büyük bir borç batağında olduğunu dile getirip çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu yönetimindeki İBB borç batağına saplandı! Dikkat çeken rapor yayımlandı
İmamoğlu yönetimindeki İBB borç batağına saplandı! Dikkat çeken rapor yayımlandı
GİRİŞ 28.05.2021 15:12 GÜNCELLEME 28.05.2021 15:17
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Yıllık Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü İBB Meclisi’nde Başkan Ekrem İmamoğlu’nu eleştiri yağmuruna tuttu. Göksu, İBB’nin 28 yıl aradan sonra ilk defa borçlanma limitini doldurduğunu söyledi.

İBB yönetiminin mali performansını ağır şekilde eleştiren Göksu, yeni yönetimin İstanbul için hiçbir yeni kaynak üretemediğini, mevcut kaynakları da etkin ve verimli bir şekilde kullanamadığını kaydetti ve, “Seçimden önce ‘İstanbul nimet nimet’ diyerek bu ‘şehrin bütçesini yüzde 50’ artıracağını söyleyenler ne yaptılar?” diye sordu ve gelinen noktayı şöyle özetledi:

İHANET DEDİĞİN BORÇLANMA İÇİN TÖREN YAPTIN

“Seçimlerde borçlanmayı İstanbul’a ihanet olarak niteleyen, “İstanbul nimet nimet” diyen ve İstanbul’un bütçesini yüzde 50 artıracağını söyleyen Sayın Başkan iki yılda bu konuda ne yaptı biliyor musunuz? İBB’yi bir kuruş borç alamayacak noktaya getirdi. İBB, 28 yıldır ilk defa borç limitlerini tamamen doldurmuş ve büyük bir borç batağına saplanmıştır. Yani yeniden Nurettin Sözen dönemine dönülmüştür.  2020 yılı sonu itibariyle İBB’nin borcu tam 43.402.795.786 TL’dir. Yani kanunî borçlanma limitini 7.142.545.647 TL aşmış durumdadır.  Tören yaptıkları borçlanmanın onayını biz mecliste alırken, bugün o töreni yapan CHP Grubu ve sayın başkan, o karara ret oyu vermişti. Yani ret oyu verdikleri kararın törenini yaptılar. Aslında bu tören, âcziyetinizin ve kendinizi inkârın törenidir.”

DENETİM RAPORUNA DA YANSIDI

İBB’nin borç batağına battığı İBB’nin 2020 Yılı Denetim Raporu’na da yansıdı. Raporda borçlanmalar tablo halinde verildikten sonra, “Yukarıdaki tabloda açıklanan hesaplama neticesinde İBB’nin 31.12.2020 tarihi itibariyle borçlanabileceği üst limitin 35.923.231.732,90 TL olduğu, mevcut borç stok tutarının (Bilançonun 3. Ve 4. Numaralı hesapları) 31.12.2020 tarihi itibariyle 43.402.795.786,34 TL gerçekleşerek bu miktarın yasal sınırların üzerinde olduğu incelenmiştir” denildi.

YORUMLAR 176
  • Babadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık etdiniz İstanbul a be ,soğan patates e degdimi bugünde aynı senaryo, gelecek olan da aynı zihniyet değişmez cunki dertleri vatan millet degiil.
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    CHPli eski İzmit belediye başkanı Sefa Sirmen hakkında 20 milyarlık yolsuzluk iddiası gündeme gelmişti CHP medyası hiç üstünde durmadı.
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bitcoinmi aldı başka türlü bütçeyi artıramazki. Gerçi o da düştü dimi... Yazık çok yazık gerçek bir belediye başkanı olsa İstanbul bu haldemi olurdu? Ne uğruna oy verdiniz bunlara değdimi şimdi... Allah'ından bulsun başka birşey demiyorum.
    Cevapla
  • Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyetinden bu vatana hizmet çıkmaz. Hasbel kader içlerinden biri çıksa bu devletin hayrına adım atacak olsa ona da izin vermezler. Misal, Rahmetli Başbakanımız Menderes. .. Bu zihniyet hep bu ülkenin yarınlarını harcayagelmiştir. Hele hele bu günün CHP zihniyeti, o gün etrafında olsa idi Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu devleti kurabilir miydi, bilemiyorum Ey CHP seçmeni. Selametle
    Cevapla
  • Osm 2 yıl önce Şikayet Et
    Her sey sov kafasında devleti batırmak kansızın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma