Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması: Kavuşuyoruz

Son Dakika Haberi; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarın itibarıyla ilkokul öğrencileri, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencileri için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacağını bildirdi.

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması: Kavuşuyoruz
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması: Kavuşuyoruz
GİRİŞ 31.05.2021 20:49 GÜNCELLEME 31.05.2021 22:49
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından sosyal medya hesabından okullarda uygulanacak yüz yüze eğitim takvimini açıkladı.

Selçuk, "Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." bilgisini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise ülke genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, yarından itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı, diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edeceği bildirildi.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitimin haftada 2 gün yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

'2 TEMMUZ'DA SONA ERECEK'

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir."

TELAFİ PROGRAMI

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Yüz yüze eğitim başlıyor

 

YORUMLAR 128
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım ne demek istediğinizi bi türlü anlayamıyoruz. Okullar 2 Temmuz a kadar, 18 Haziran telafi eğitimi ...
    Cevapla
  • beni_unutma 2 yıl önce Şikayet Et
    millette saygınız olsa ertesi gün okul açmazdınız
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan ne yapmaya çalışıyor, vakalar her düştüğünde aynı şeyi yapıyor, sonra vakalar yükseliyor. Aşılama bitseydi, amacın nedir anlamıyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Alın bu adamı görevden şov yapıyo
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulu en sonunda açtırıyon sayın bakan bir ay kalmış uzaktan eğitim olsa olmazmıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu