Marmara'daki deniz salyası için Bakanlık harekete geçiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara'daki deniz salyası sorunuyla ilgili 4 Haziran'da çalıştay düzenleyecek.

GİRİŞ 31.05.2021 21:57 GÜNCELLEME 31.05.2021 22:54
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası sorununa ilişkin, tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da "Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" yapacaklarını, 6 Haziran'da da "Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı"nı kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Müsilajdan sonra denizanası işgaliMüsilajdan sonra denizanası işgali

Bu gemi müsilaj avlayacakBu gemi müsilaj avlayacak

Bilim insanları harekete geçti! Marmara'ya açıldılarBilim insanları harekete geçti! Marmara'ya açıldılar

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deniz salyasının (müsilaj) Türkiye'nin denizlerini tehdit eden önemli sorunlardan birisi olduğunu belirterek, Marmara Denizi'nde görülen çevresel soruna "ortak akılla" çözüm üreteceklerini ifade etti.

MÜSİLAJA YOL AÇAN 3 NEDEN

Küresel ısınma sonucu deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirliliğin müsilaja yol açan nedenler olarak öne çıktığını kaydeden Kurum, 300 kişilik ekiple Marmara Denizi'nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetlediklerini bildirdi.

Çalışmaları yerel yönetimlerle ve üniversitelerle birlikte yürüttüklerini belirten Kurum, bu konuda belediyelere büyük işler düştüğünü vurguladı.

Bakan Kurum, "Çözüme herkesi dahil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da 'Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran'da da 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 92
  • Ass 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çözülecek bir sey degil. Geçmiş olsun hepimize.
    Cevapla
  • Sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem başkan ağırdan alarak soruna duyarsız kalarak hastane yolunda olduğu gibi deniz salyası temizleme işinide iktidara yıktı.
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık ne yapacak denizin altı 30 m kirlilik desen katkı sağlıyor millet olarak çöpü sokağa denize atan milletiz velhasıl araplara benzedik temizlikte 30-40 yıl önce millet evinin kapısının önünü süpürür sokağımızda evimiz gibi temiz olsun derdi nerede o eski günler
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ee hane herşey çok güzel olcakdı istanbulu deniz musilajı salyası kapladı ..bence tek çözümü var o imansızimanlı görünümlü modivkasyonu ayağından tutucan o musilajın salyanın içine soğacan bağ gör tek başına onu kova kova çeker sudan ben diiyim size tek çözümü imansızekonun o salyya kafasını sokmak o burun sürtecek ..şereffissizzz fetöcü
    Cevapla
  • geçmiş olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni Allaha havale ediyorum ekrem ek olarak 1 gram hakkım varsa da haram ediyorum sana ve sana oy verenlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi