Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde çok önemli aşı detayı!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre aşı hakkı bulunup da aşı olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar, pazar dışında sadece 10.00-14.00 arasında sokağa çıkabilecek.

Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde çok önemli aşı detayı!
Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde çok önemli aşı detayı!
GİRİŞ 01.06.2021 06:54 GÜNCELLEME 01.06.2021 07:00
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.
 

Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan 'normalleşme' genelgesi: İşte tüm detaylar!Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan 'normalleşme' genelgesi: İşte tüm detaylar!


Genelgede bir önceki kademeli normalleşme genelgesinde olduğu gibi aşı hakkı olup, aşısını yaptırmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için çok önemli detaylar dikkat çekti.

Yayınlanan genelgede şu maddeler yer aldı:

  • Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızla ilgili olarak, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.
     
  • Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler; pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.
     
  • Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.
     
  • Bu hükümden, Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitim ve öğretim yapmasını uygun gördüğü öğrenciler istisna tutulacaktır. 
YORUMLAR 62
  • Manifaturacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşının tüm covid19 çeşitlerine karşı bağışıklık garantisi veremiyorsa ve aşı yanetkileri ve ölüme meden olmayacağına garanti veremiyorsa böyle bir zorlama da olamaz. Kaldı ki insan özgürlüğüne aykırı.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tam bir saçmalık. Aşı olmak isteyen olsun biz onlara karışıyormuyuz sanane kardeşim sen zaten olmuşsun aşını yani korunuyorsun beni neden zorla aşı yapmaya çalışıyorsun
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı pıhtı atmasına yol açıyor. Neredenmi biliyorum, yakın bir doktor tanıdığım vefat etti
    Cevapla
  • MEHMET ATALAY 2 yıl önce Şikayet Et
    resmen saçmalık kendi ayağımıza sıkıyoruz...
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı mecburi olmaz ama koşullar mecburi yapacak nasıl seyahat edeceksin nediyecekler aşı olmamissin bilet veremeyiz bankaya gideceksin aşı oldunuz mu hayır o zaman sizi içeri anlamayız diyecekler devlet dairesi de işiniz yine aşı oldunuz mu hayır o zaman giremezsiniz yani ya si si yada se.se.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!