Balyozda kumpas davası! Savcı mütalaasını açıkladı

Sanık Mehmet Baransu hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kısmen veya tamamen yok etme" suçlarından 67 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi.

Balyozda kumpas davası! Savcı mütalaasını açıkladı
Balyozda kumpas davası! Savcı mütalaasını açıkladı
GİRİŞ 02.06.2021 15:37 GÜNCELLEME 02.06.2021 15:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beraat kararıyla sonuçlanan "Balyoz Planı" davasında bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin haklarında dava açılan Taraf Gazetesi'nin eski çalışanları Mehmet Baransu, Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Yıldıray Oğur ve firari sanık Tuncay Opçin'in yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Sanık Mehmet Baransu hakkında zincirleme şekilde "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama", "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kısmen veya tamamen yok etme" suçlarından 35 yıl 9 aydan 67 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi.

Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Yıldıray Oğur hakkında ise "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçundan 11'er yıldan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istendi. Savcı mütalaasında, sanık Tuncay Opçin hakkındaki dosyanın ise ayrılmasını talep etti. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    İstenene değil verilene bakın, 3-5 yıl verip, yattığına sayar, hemen tahliye ederler. Yoksa adalet in ağırlığı sarsılır.
    Cevapla
  • mehmet özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı izlerken bu kadar gizli bilgiye nerden ulaşıyor, bunun yaşı kaç, bu kadar insanla ne gibi bağı var v.b. gibi deli sorular aklımdaydı. hiç sevmezdim kendisini...
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerden bulacaktı haberleri ?? Tabi ki abilerinden.....
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok vatan haini var. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla, mazlumların dualarıyla ayakta. Allah bir daha istiklal marşı yazdırmasın. Rabbim bayrağımızı indirmesin. Vatan hainlerini de kahreylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'